Ελλάδα

Στην τελική ευθεία τα κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρήτη- Γαλλικός κολοσσός θέλει να κάνει έρευνα

Στην τελική ευθεία τα κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρήτη- Γαλλικός κολοσσός θέλει να κάνει έρευνα

Στην τελική ευθεία για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στο βόρειο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη μπαίνει η Ελλάδα καθώς η νορβηγική εταιρεία PGS ολοκληρώνει την επεξεργασία των στοιχείων, προκαλώντας το ενδιαφέρων μεγάλων ενεργειακών κολοσσών.

 

Στο διεθνές συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, έδωσε το παρών ο διευθυντής της νορβηγικής εταιρείας PGS ο οποίος αν και δεν προέβη σε εκτιμήσεις σχετικά με το πιθανό μέγεθος των κοιτασμάτων, τόνισε πως η επεξεργασία των στοιχείων για τα ελληνικά κοιτάσματα θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013. Αμέσως μετά, σύμφωνα με το capital.gr θα ακολουθήσει ένα τρίμηνο ερμηνείας των δεδομένων και στη συνέχεια η χάραξη των οικοπέδων.

 

Αφού εκδοθούν οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις και δημοσιευτούν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως θα ξεκινήσει πιθανόν τον Σεπτέμβριο του 2014 διεθνής διαγωνισμός ο οποίος θα γίνει σε γύρους -όπως ακριβώς και στην Κύπρο.

 

Οι εξελίξεις στην ελληνική ΑΟΖ έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων ενεργειακών κολοσσών όπως της γαλλικής Total, η οποία φέρεται να αγόρασε το συνολικό πακέτο των δεδομένων που επεξεργάζεται η PGS για τα ελληνικά κοιτάσματα. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία έχει συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ στον β’ γύρο των αδειοδοτήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ κέρδισε δύο οικόπεδα στα οποία θα ξεκινήσει έρευνες για τυχόν ύπαρξη υδρογονανθράκων και πετρελαίου.

 

Πηγή: koolnews.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews