Κόσμος

Στις 20 Δεκεμβρίου οι εκλογές στην Ισπανία

Στις 20 Δεκεμβρίου οι εκλογές στην Ισπανία

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, η χώρα θα διεξαγάγει βουλευτικές εκλογές κατά πάσα πιθανότητα στις 20 Δεκεμβρίου.

«Μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός… θα προκηρύξω εκλογές… Θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Ραχόι σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό COPE.

Μάλιστα, όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε στην ερώτησή του για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και ρώτησε αν μπορεί να βγάλει ως συμπέρασμα από τη συνέντευξη ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου, ο κ. Ραχόι απάντησε:

Χρησιμοποιείστε τον τίτλο που αναφέρατε: Το πιθανότερο είναι η Ισπανία να διεξαγάγει εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Ραχόι έχει τώρα περιθώριο τέσσερις μήνες για να πείσει τους Ισπανούς ότι η ανάκαμψη της οικονομίας αρκεί για να του εγγυηθεί μία δεύτερη θητεία στην πρωθυπουργία.

Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του απειλείται, όχι μόνο από τον κυριότερο αντίπαλό του, τους Σοσιαλιστές, αλλά και από δύο νεόκοπα κόμματα–το κεντρώο Ciudadanos (Πολίτες) που διάκειται φιλικά προς τον επιχειρηματικό κόσμο και το αριστερό Podemos, το οποίο έχει αποδειχτεί ελκυστικό προς τους ψηφοφόρους εκείνους οι οποίοι εξακολουθούν να πλήττονται στον απόηχο της οικονομικής κρίσης.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ισπανός πρωθυπουργός επανέλαβε την αντίθεσή του στην ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας δεν θα συμβεί ποτέ. Είναι ανοησίες”.

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews