Αθλητικά

Στις 23 Οκτωβρίου η πρώτη δίκη για τα στημένα!

Στις 23 Οκτωβρίου η πρώτη δίκη για τα στημένα!

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου οι πρώτοι 11 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οριακά θα δικαστεί ο Μάκης Ψωμιάδης, πριν τις 30/10 που αποφυλακίζεται!

Δύο χρόνια και τρεις μήνες περιμέναμε να οριστεί η πρώτη δικάσιμος για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έπληξε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανοίγει τις πόρτες του στις 23 Οκτωβρίου, προκειμένου να “υποδεχτεί” τους 11 πρώτους κατηγορούμενους, οι οποίοι να θυμίσουμε πως είναι οι εξής: Μάκης Ψωμιάδης, Σταύρος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Γεώργιος Χριστοβασίλης, Ευάγγελος Αγγελής, Διονύσιος Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 1733/13 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι 11 κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν με τις εξής -ανά περίσταση- κατηγορίες: συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Θυμίζουμε πως οι παραπάνω δικάζονται για μέρος της δικογραφίας, το οποίο διαχωρίστηκε από την κύρια ανάκριση ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου ορίου προσωρινής κράτησης του βασικού κατηγορούμενου Μάκη Ψωμιάδη. Ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, συμπληρώνει 18 μήνες προφυλάκισης στις 30 Οκτωβρίου, δηλαδή μία εβδομάδα μετά την έναρξη της δίκης!

Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες, τα υπόλοιπα βουλεύματα (παραπεμπτικά ή απαλλακτικά) για τους 180 περίπου εμπλεκόμενους στην υπόθεση, αναμένεται να εκδοθούν μέχρι το τέλος του έτους και οι επόμενες δίκες να ξεκινήσουν κατά την άνοιξη.

Πηγή contra.gr/ Άρης Ασβεστάς

 

Σχόλια

Αθλητικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Αθλητικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews