Ελλάδα

Στις 24 Φεβρουαρίου η παρουσίαση του νέου χαρτονομίσματος των 20 ευρώ

Στις 24 Φεβρουαρίου η παρουσίαση του νέου χαρτονομίσματος των 20 ευρώ

Από την ΕΚΤ και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ.

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ, το τρίτο της σειράς «Ευρώπη», μετά τα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ, θα παρουσιαστεί επίσημα από την ΕΚΤ και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ στις 24 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα ανακοινωθεί και το πότε θα τεθεί σε κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η σειρά «Ευρώπη» τίθεται σταδιακά σε κυκλοφορία με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ακεραιότητας των τραπεζογραμματίων ευρώ και το συνεχές προβάδισμα έναντι των παραχαρακτών. Το Ευρωσύστημα λαμβάνει σειρά μέτρων για να στηρίξει τους κατασκευαστές, προμηθευτές και ιδιοκτήτες εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων:

-Θα θέσει το νέο τραπεζογραμμάτιο στη διάθεσή τους στις εγκαταστάσεις των εθνικών κεντρικών τραπεζών της ζώνης του ευρώ, πολύ πριν από τη θέση του σε κυκλοφορία, ούτως ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν δοκιμές και να προσαρμόσουν τον εξοπλισμό τους. Μετά την επίσημη παρουσίασή του, το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ θα μπορεί να υπόκειται σε δοκιμές και εκτός των εγκαταστάσεων των εθνικών κεντρικών τραπεζών.

-Θα διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες με σκοπό την προετοιμασία για την έκδοση του νέου τραπεζογραμματίου των 20 ευρώ. Η πρώτη από αυτές τις εκδηλώσεις θα είναι ένα σεμινάριο του Ευρωσυστήματος για ενδιαφερόμενους φορείς το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Banca d” Italia, στη Ρώμη, στις 6 Φεβρουαρίου 2015.

-Θα παρέχει ένα φάσμα επικοινωνιακών εργαλείων και ενημερωτικού υλικού που θα τους διευκολύνει να προετοιμαστούν για την εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου. «Η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ προσβλέπουν, και πάλι, σε στενή συνεργασία με τους κατασκευαστές, προμηθευτές, χειριστές και ιδιοκτήτες εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων. Σε τελική ανάλυση, αυτοί είναι υπεύθυνοι να προετοιμάσουν τα μηχανήματα και τις συσκευές προκειμένου να δέχονται αυτό το νέο τραπεζογραμμάτιο πριν από τη θέση του σε κυκλοφορία», δήλωσε ο Ιβ Μερς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews