Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες αναμένεται από ώρα σε ώρα η ελληνική αντιπροσωπεία

Στις Βρυξέλλες αναμένεται από ώρα σε ώρα η ελληνική αντιπροσωπεία

Στις Βρυξέλλες αναμένεται από ώρα σε ώρα η ελληνική αντιπροσωπεία που εστάλη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η αποστολή αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον επικεφαλής της πολιτικής διαπραγμάτευσης Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, και τον πρόεδρο του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Χουλιαράκη. Ακόμη η αντιπροσωπεία αποτελείται από τεχνικά στελέχη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η Ελλάδα αναμένεται να καταθέσει νέα πρόταση δημοσιονομικού χαρακτήρα. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι οι αντιπροτάσεις της ελληνικής πλευράς κινούνται στην κατεύθυνση γεφύρωσης των διαφορών που απομένουν «όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον πρόεδρο (της Κομισιόν) Γιούνκερ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κυβερνητικοί παράγοντες επεσήμαναν ότι η Αθήνα φαίνεται πως εμμένει στις προτάσεις της για το χρέος, όπως και για το ΕΚΑΣ και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Τέλος,  σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, κατά τις ίδιες πηγές η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της για τα ποσοστά 6% και 23%, ενώ ζητούμενο παραμένει ο καθορισμός του ποσοστού της μεσαίας κλίμακας.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews