Ελλάδα

“Στήσιμο” σαράντα λεπτών των βουλευτών από τον Χουλιαράκη

“Στήσιμο” σαράντα λεπτών των βουλευτών από τον Χουλιαράκη

Η σαραντάλεπτη καθυστέρηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στις τάξεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Όπως προέκυψε ο κ. Χουλιαράκης καθυστέρησε να μεταβεί στη Βουλή για σαράντα λεπτά, επειδή βρισκόταν σε τηλεδιάσκεψη με τους δανειστές.

Παράλληλα οι τόνοι ανέβηκαν επειδή ο υπουργός συνέστησε στους βουλευτές να έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι, εξαιτίας νέας τηλεδιάσκεψης.

Η συνεδρίαση όπου θα γινόταν συζήτηση και κύρωση  Κρατικού Απολογισμού και Ισολογισμού του 2013. Ενώ ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10:20 το πρωί της Τετάρτης. Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Γιώργος Βαρεμένος ενημέρωσε το Σώμα ότι ο αναπληρωτής υπουργός «έχει καθυστερήσει λίγο και πλησιάζει…» και ξεκίνησε την συνεδρίαση δίνοντας τον λόγο στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρ όλα αυτά ο κ. Χουλιαράκης συνέχιζε να απουσιάζει, και έτσι ο κ. Βαρεμένος αναγκάστηκε να διακόψει, την συνεδρίαση.

Όταν τελικά έφθασε στην αίθουσα ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε και πήρε το λόγο λέγοντας πως «με συγχωρείτε. Έχω όμως κι άλλες υποχρεώσεις λόγω διαπραγμάτευσης. Εκτός από την υποχρέωση του Κοινοβουλίου είχα το πρωί τηλεδιάσκεψη. Από εκεί έρχομαι. Και στις 16:00 υπάρχει κι άλλη τηλεδιάσκεψη. Ελπίζω να έχουμε ολοκληρώσει μέχρι εκείνη την ώρα. Και έχω και τον προϋπολογισμό..»

Τότε ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, αντέδρασε έντονα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μπορεί να είσθε εξωκοινοβουλευτικός όμως χρειάζεται να δείχνετε σεβασμό στο Κοινοβούλιο. Ο προκάτοχός σας ήταν συνεπής. Το ύφος και ο τρόπος που μιλήσατε ήταν απαράδεκτος. Πάντα έχετε το ίδιο επιχείρημα. Πάντα παρουσιάζετε καθυστέρηση από 30 έως 50 λεπτά υποστηρίζοντας συνεχώς ότι προέχει η διαπραγμάτευση. Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού».

Από την άλλη πλευρά ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε πως «τα λεγόμενά σας δεν τιμούν το Κοινοβούλιο κι εσάς προσωπικά αυτή στάση. Δείχνει έλλειψη σεβασμού. Ο τόνος της φωνής σας ήταν «έχω κι άλλες δουλειές να κάνω…». Η κυβέρνηση έχει πολλούς υπουργούς. Έπρεπε να το είχατε δει. Ένας ευγενικότερος τρόπος του ομιλείν είναι προτιμότερος..».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews