Ελλάδα

Στο δρόμο της σύμπραξης ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ,ΚΙΔΗΣΟ

Στο δρόμο της σύμπραξης ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ,ΚΙΔΗΣΟ

Όπως όλα δείχνουν μέχρι την Παρασκευή, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ. Αυτό διαφαίνεται έπειτα από τη χθεσινή θετική αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος με σκοπό την έγκριση της εκλογικής συμμαχίας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στον Real Fm, «αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να καθυστερούν. Ούτως ή άλλως είναι πάρα πολύ σύντομος ο χρόνος μέχρι τις εκλογές». Μάλιστα η κυρία Γεννηματά, επιβεβαίωσε και την πληροφορία ότι έχει «κλειδώσει» για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος.

«Υπάρχει μια συζήτηση πολύ ειλικρινής, πολύ γόνιμη και περιμένω να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα μέσα στην εβδομάδα. Το Σάββατο εξάλλου έχουμε Κεντρική Επιτροπή και εκεί θα έχουν κλείσει όλες μας οι αποφάσεις για το πώς το ΠΑΣΟΚ πορεύεται σε αυτές τις εκλογές» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Από την άλλη πλευρά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στις αντιδράσεις που θα προκληθούν εντός του ΠΑΣΟΚ – μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις Βενιζέλου.

«Το έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές. Υπάρχουν οι σχετικές συζητήσεις και αποφάσεις και υπάρχουν τα όργανα μπροστά που θα αποφασίσουν για τα πάντα. Εν πάση περιπτώσει νομίζω πως το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να ισχυροποιηθεί όσο γίνεται περισσότερο αυτός ο τρίτος πόλος, γιατί είναι ανάγκη για τη χώρα. Είναι εθνική ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα πολιτική».

Απέφυγε πάντως να απαντήσει αν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη διάσπαση του Γενάρη. «Θα μου επιτρέψετε να περιοριστώ σε αυτά που σας είπα, γιατί θα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία και στη βάση αυτής της επικοινωνίας θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις» ήταν η απάντηση της κα Γεννηματά.

Εν τω μεταξύ και ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Πεταλωτής με δήλωσή του στον Flash 96, είπε ότι μέχρι την Παρασκευή η σύγκληση με το ΠΑΣΟΚ θα έχει επιτευχθεί. Τόνισε ωστόσο ότι κάθε κόμμα θα διατηρήσει την αυτοτέλειά του, μια προϋπόθεση που θέτει και η ΔΗΜΑΡ, όπως αποκάλυψε.

Τέλος, απαντώντας για το αν υπάρχουν αντιδράσεις από τον κ. Βενιζέλο, απάντησε πως αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews