Κόσμος

Στο εδώλιο ο Μόρσι

Στο εδώλιο ο Μόρσι

Σήμερα, ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι αναμένεται να καθήσει εκ νέου στο εδώλιο.  Ο Μόρσι  κατηγορείται για απόδραση απο τις φυλακές της Αιγύπτου τον Ιούλιο του 2011 ύστερα απο τις  λαϊκές εξεγέρσεις.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν πώς και άλλοι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δραπέτευσαν απο τις φυλακές στις 30 Ιανουαρίου του 2011.  Οι συμμάχοι του Μόρσι ωστόσο υποστηρίζουν πώς έφυγαν απο τις φυλακές καθώς οι αστυνομικοί δεν ήταν στις θέσεις τους, ενώ διερωτώνται γιατί δεν ασκήθηκαν διώξεις πρίν γίνει πρόεδρος ο Μόρσι.

Η δική αυτή είναι η δεύτερη απο τις τέσσερεις του Μόρσι. Έχει κατηγορηθεί επίσης για προσοβλή δικαστικής εξουσίας της Αιγύπτου και για συνεργασία με διεθνείς τρομοκρατικές συνωμοσίες όπως για παράδειγμα την Παλαιστινιακή Χαμάς, την Λιβανική Χεζμπολλάχ, και τις Επαναστατικές Φρουρές του Ιράν.

Η προηγούμενη κατηγορία που τον βάρυνε και τον έφερε αντιμέτωπο με την Αιγυπτιακή δικαιοσύνη, ήταν οτι υποκινούσε τη δολοφονία διαδηλωτών κατα τη διάρκεια διαδηλώσεων τον Δεκέμβριο του 2012.

Η σημερίνη συνεδρίαση αναμένεται να μεταδοθεί  απο το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο. Οι αρχές  ελπίζουν ότι οι ισλαμιστές δεν θα  κάνουν τόσο μεγάλη αναταραχή, όπως έγινε το Νοέμβριο, όταν αρνήθηκε ο Μόρσι να αναγνωρίσει τη νομιμότητα του δικαστηρίου και επέμεινε ότι παραμένει ο νόμιμος πρόεδρος, προτρέποντας συμπλοκές στην αίθουσα του δικαστηρίου μεταξύ δικηγόρων και δημοσιογράφων.

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews