Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ Mercedes και BMW

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ Mercedes και BMW

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει οι μεγάλες εισαγωγικές θυγατρικές εταιρείες αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης με έγγραφο του ενημερώνει τη Βουλή για τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου, σχετικής με έρευνα για υποθέσεις φοροδιαφυγής από τις θυγατρικές στην Ελλάδα των εταιρειών γερμανικών συμφερόντων Mercedes και BMW.

 

Ο κ. Οικονόμου επικαλούνταν δημοσίευμα του περασμένου Μαΐου, σύμφωνα με το οποίο οι δύο εταιρείες «εμφανίζουν την τιμή εργοστασιακής πώλησης των αυτοκινήτων από τις μητρικές εταιρείες στη Γερμανία στις θυγατρικές εταιρείες στην Ελλάδα, σημαντικά μειωμένη σε σχέση με την πραγματική εργοστασιακή τιμή, γεγονός που συνεπάγεται απώλειες εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο από τα τέλη ταξινόμησης και τους φόρους πολυτελείας». Ο κ. Οικονόμου θύμιζε, στην ερώτηση, ότι η δημοσιογραφική αποκάλυψη προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομικών, ο οποίος έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν τη συγκεκριμένη υπόθεση και να καταθέσουν πόρισμα και ζητούσε να ενημερωθεί ποια ήταν η πορεία των ερευνών.

Στην έγγραφη απάντησή του, ο κ. Μαυραγάνης επιβεβαιώνει ότι για τις δύο εταιρείες βρίσκονται σε εξέλιξη οι δέουσες ενέργειες από την ελεγκτική Υπηρεσία Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ). Αναφέρει, επίσης, ότι «στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου 2012-2014, διενεργούνται από το ΣΔΟΕ έλεγχοι νόμιμης εισαγωγής, εμπορίας και κυκλοφορίας ΕΙΧ οχημάτων. Όπως ειδικότερα κάνει γνωστό ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, «είναι σε εξέλιξη έλεγχοι σε μεγάλες εισαγωγικές θυγατρικές εταιρείες αυτοκινήτων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι αναφερόμενες στην ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και διαβεβαιώνει ότι «με την ολοκλήρωση των ελέγχων και σε περίπτωση διαπίστωσης φορολογικών παραβάσεων ή λαθρεμπορίας, τα επιβληθέντα πρόστιμα θα διαβιβαστούν άμεσα για καταλογισμό και είσπραξη στις αρμόδιες ΔΟΥ και στα αρμόδια τελωνεία».

 

πηγή: newsit.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews