Ελλάδα

Στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του «όχι»

Στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του «όχι»

Θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους: Ρίτα Αντωνοπούλου, Ελένη Βιτάλη, Ηρώ, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σωκράτης Μάλαμας, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μεράντζας, Θάνος Μικρούτσικος, Χαΐνηδες και Ραλία Χρηστίδου

Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα θα πέσει η αυλαία της εκστρατείας του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.Η εκδήλωση στο Σύνταγμα θα γίνει στις 19:30 στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό, όπως λένε στην κυβέρνηση «να ενισχυθεί η θέση της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, βάζοντας το θεμέλιο για τη σύναψη μιας συμφωνίας που θα ανοίγει μια νέα προοπτική για τη χώρα, δίνοντας λύση στο πρόβλημα του χρέους και θέτοντας τους όρους για την επιστροφή στην ανάπτυξη».

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, θα πραγματοποιηθεί και μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα, στην οποία συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά: Ρίτα Αντωνοπούλου, Ελένη Βιτάλη, Ηρώ, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σωκράτης Μάλαμας, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μεράντζας, Θάνος Μικρούτσικος, Χαΐνηδες και Ραλία Χρηστίδου.

oxi_3

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Γιώργος Κιμούλης και θα παρουσιάσει ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, όσοι θέλουν να κατευθυνθούν στην συγκέντρωση του Συνταγματος συστήνεται να χρησιμοποιούν τον σταθμό του μετρό Σύνταγμα. Η Αστυνομία εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν έκτροπα και ακραίες συμπεριφορές.

Ωστόσο έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, ομάδες της ΔΙΑΣ και τροχονόμοι έχουν λάβει θέση στα δυο σημεία από νωρίς το απόγευμα.

oxi_1

Σκοπός τους είναι να μην έρθουν σε επαφή ακραίες ομάδες και από τις δυο εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν επιφορτιστεί με το να απομονώσουν στην πλατεία Ομονοίας τις ομάδες των αντιεξουσιαστών που πραγματοποιούν την δική τους συγκέντρωση.

Οι εντολές που έχουν λάβει οι αστυνομικοί είναι να μην προκαλούν και να εστιάζουν την προσοχή τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς στα οποία επιβαίνουν υποστηρικτές και του Ναι αλλά και του Όχι.

Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα της σημερινής βραδιάς καθώς δυο μεγάλες ομάδες πολιτών με αντίθετες απόψεις και κάτω από έντονα φορτισμένο κλίμα θα βρεθούν σε κοντινή απόσταση χωρίς μάλιστα οργάνωση. Η Αστυνομία είναι επί ποδός.

oxi_2

πηγή: protothema.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link