Κόσμος

Στον πόλεμο κατά του ISIS και η Γερμανία-Τι αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο

Στον πόλεμο κατά του ISIS και η Γερμανία-Τι αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο

Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας έδωσε την έγκρισή του για συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και τις επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

Στην αποστολή θα συμμετάσχουν 1.200 Γερμανοί στρατιώτες, πολλά αναγνωριστικά αεροσκάφη Tarnado, ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού στον αέρα και μια φρεγάτα, η οποία θα βρίσκεται κοντά στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, από όπου απογειώνονται και προσγειώνονται τα γαλλικά βομβαρδιστικά. ενώ σε δηλώσεις του στο σημερινό φύλλο της Bild,  ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, εξήγησε ότι οι επιχειρήσεις δε θα είναι μικρής διάρκειας.

«Κάνουμε, αυτό που σε στρατιωτικό επίπεδο μας ζητήθηκε, όπως μπορούμε καλύτερα και στο βαθμό που πολιτικά μπορούμε να αναλάβουμε. Πεποίθησή μου παραμένει ότι με βόμβες και πυραύλους δεν μπορούμε να νικήσουμε την τρομοκρατία, αυτό μπορεί να γίνει σε τελική ανάλυση μόνο με πολιτικά μέσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη συμμετοχή όλων των διεθνών παικτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η επιχείρηση, όπως όλες οι άλλες που γίνονται εκτός χώρας, θα έχει διάρκεια ενός χρόνου και αναμένεται να κοστίσει γύρω στα 134 δις ευρώ. Μετά το σημερινό πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο την τελευταία λέξη θα έχει η γερμανική ομοσπονδιακή βουλή, η οποία μπορεί να συνέλθει και εντός της εβδομάδας.

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews