Ελλάδα

Στουρνάρας: Η ΕΕ πρέπει να μας δώσει τη λύση που μας χρωστά μέχρι τον Απρίλιο

Στουρνάρας: Η ΕΕ πρέπει να μας δώσει τη λύση που μας χρωστά μέχρι τον Απρίλιο

Λύση για το ελληνικό χρέος ακόμα και με έκτακτο Eurogroup, τον Απρίλιο, μόλις πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ζητά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος φαίνεται να κλιμακώνει τη ρητορική του απέναντι στους δανειστές.

Μιλώντας στην Ημερησία του Σαββάτου, ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει: «Διαπραγματεύομαι με την τρόικα εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Πάντα βρίσκονται λύσεις. Έτσι πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα. Κανέναν δεν συμφέρει να προβάλει παράλογες θέσεις, σήμερα».

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι η τρόικα τον Ιούλιο δεν είχε βρει δημοσιονομικό κενό. «Από τότε μέχρι τώρα τα πράγματα πήγαν καλύτερα, δεν πήγαν χειρότερα. Ορισμένες αποκλίσεις σε υποτομείς της γενικής κυβέρνησης υπάρχουν, όπως επίσης, μέτρα τα οποία δεν λάβαμε. Στοχευμένες μειώσεις δαπανών σε τομείς της γενικής κυβέρνησης ή διαρθρωτικά μέτρα οφείλουμε να τα βρούμε και να τα εφαρμόσουμε. Αλλωστε αυτό προβλέπεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που καταθέσαμε» προσθέτει.

Ξεκαθαρίζει πάντως ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ για τις περικοπές στις επικουρικές σημειώνει ότι θα γίνει μόνον ό,τι προβλέπεται σε νόμους που έχουν ήδη υιοθετηθεί και αφορούν στην εξυγίανση του ασφαλιστικού.

Ο Γιάννης Στουρνάρας θεωρεί άδικο για την Ελλάδα να γίνει δεκτή η άποψη ορισμένων χωρών οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, «γιατί και εμείς πρέπει να πάμε σε ευρωεκλογές».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι έχει άριστες σχέσεις με τα μέλη της κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζει ότι θα είναι υπουργός Οικονομικών και τον Μάιο, δεδομένου ότι θα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση και θα υπάρχει και η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ενδιαφέρεται για την πολιτική, απάντησε: «Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Μέχρι να τελειώσει η Προεδρία και η μεγάλη διαπραγμάτευση για το χρέος, δεν βλέπω τίποτα άλλο μπροστά μου».

 

 

 

πηγή: tanea.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews