Ελλάδα

Στουρνάρας: Στις αγορές το α΄ εξάμηνο του 2014

Στουρνάρας: Στις αγορές το α΄ εξάμηνο του 2014

Το 90% των προαπαιτουμένων για τη δόση έχει ικανοποιηθεί, ανέφερε

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ατυπου Εcofin της 1ης και 2ας Απριλίου, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το α΄ εξάμηνο του 2014 με ομόλογα 3 έως 5 ετών.

«Θα βγούμε με μια μικρή έκδοση τριετών ως πενταετών τίτλων  στο α΄εξάμηνο είπε ο κ. Στουρνάρας. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διέψευσαν το απόγευμα της Τρίτης δημοσίευμα του Dow Jones που ανέφερε ότι συζητήθηκε και συμφωνήθηκε στο Eurogroup  το πρωϊ της Τρίτης, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές . «Παντελώς αναληθές» ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Εξ’ άλλου ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι το 90% των προαπαιτούμενων έχει ικανοποιηθεί με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και μέσω αυτών καλύπτεται η δόση των 6,3 δισ. ευρώ.

Για τις δυο μικρότερες δόσεις , από ένα δισ. ευρώ η κάθε μια, ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι θα καθορισθούν έξι προαπαιτούμενα για κάθε δόση, τα οποία δεν θα είναι νέα μέτρα αλλά θα επιλεχθούν από τις συμφωνημένες δράσεις του μνημονίου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως είθισται να συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πηγή tovima

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews