Ελλάδα

Στουρνάρας: Στο Eurogroup το χρονοδιάγραμμα των δόσεων

Στουρνάρας: Στο Eurogroup το χρονοδιάγραμμα των δόσεων

O επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις του ελληνικού Κοινοβουλίου και για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Στο Eurogroup θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα των δόσεων και η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την είσοδό του στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των 18 κρατών – μελών της ευρωζώνης  που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η Ελλάδα περιμένει έκθεση προόδου από την τρόικα, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην ατζέντα του Ecofin.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται στην Ελλάδα, σε μια στιγμή που η χώρα επέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα και επιστρέφει στην ανάπτυξη. Ερωτηθείς για το χρέος, «είπε ότι περιμένουμε τις αποφάσεις της Eurostat προς το τέλος του μήνα και ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει στη διάρκεια του καλοκαιριού ή μετά.»

Με τη σειρά του, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις του ελληνικού Κοινοβουλίου και για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Επισήμανε δε, ακόμη, ότι σήμερα περιμένουμε από τις άτυπες συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών πολιτική στήριξη για την Ελλάδα αναφορικά με τη συμφωνία με την τρόικα, αλλά τις τελικές αποφάσεις αργότερα.

Ξεκάθαρη αναφορά ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές φέτος, αλλά και σειρά δεσμεύσεων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προβλέπει στο μεταξύ η επικαιροποιημένη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα που αποκαλύπτει η Καθημερινή.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι τα μέτρα για το 2015 θα πρέπει να υιοθετηθούν το φθινόπωρο, με το δημοσιονομικό κενό να εκτιμάται στα 2,1 δισ. ευρώ.

Πηγή skai

 

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews