Πολιτική

Στουρνάρας: Στόχος ο Γενάρης

Στουρνάρας: Στόχος ο Γενάρης

«Αγκάθι» οι αμυντικές βιομηχανίες

Επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών από τις Βρυξέλλες ότι γίνονται προσπάθειες να εκταμιευτεί η δόση του Ιουλίου -ύψους 1 δισ.ευρώ- μέχρι τα τέλη της χρονιάς, εκτιμώντας ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για την ικανοποίηση του τελευταίου προαπαιτούμενου, που αφορά την αναδιάρθρωση των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη λήξη του Εurogroup, η ελληνική πλευρά προτείνει να δοθεί λύση «τύπου ΕΛΒΟ» για τα ΕΑΣ, δηλαδή εκκαθάριση εν λειτουργία. Ειδικότερα, προτείνει να διασπαστεί το στρατιωτικό τμήμα των ΕΑΣ από το εμπορικό. Το εμπορικό τμήμα των ΕΑΣ θα φορτωθεί όλες τις κρατικές ενισχύσεις και ως εκ τούτου να οδηγηθεί σε διάλυση. Το άλλο τμήμα που αφορά το στρατιωτικό κομμάτι θα κριθεί σε 12 μήνες εάν θα είναι βιώσιμο. Αν δεν είναι βιώσιμο μετά από 12 μήνες, τότε θα γίνει εκκαθάριση. Ο υπουργός οικονομικών είπε ότι ενδεχομένως το στρατιωτικό κομμάτι θα μπορέσει να συνεχίσει την εξαγωγική του δραστηριότητα σε αυτό το διάστημα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας διευκρίνισε ότι η ελληνική πλευρά περιμένει την απάντηση της τρόικας έως σήμερα Τρίτη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα είναι θετική. Λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup είχε συνάντηση με τον επίτροπο, αρμόδιο για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων που έχουν λάβει τα ΕΑΣ.

Όσον αφορά την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, ο Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη και με τους τρεις επικεφαλής και θα διαρκέσουν μία εβδομάδα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, με στόχο να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό, ει δυνατόν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των πλειστηριασμών ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι ο υπουργός ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης θα παρουσιάσει το σχέδιο και σε συνεργασία με την Ένωση Τραπεζών θα κατατεθεί νομοθετική πρόταση στη Βουλή.

Πηγή enet.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews