Πολιτική

Στους νεολαίους η νίκη, από Κρήτη και Θεσσαλονίκη- Τελικό αποτέλεσμα για την ΕΛΙΑ

Στους νεολαίους η νίκη, από Κρήτη και Θεσσαλονίκη- Τελικό αποτέλεσμα για την ΕΛΙΑ

Το θρίλερ για το ποιοι θα βγουν, αλλά και τι θέση που θα πάρουν συνεχίζεται στην ΕΛΙΑ.

androylakhs kailhΜετά από αλλεπάλληλες ανατροπές και ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου της ΕΛΙΑΣ, το τοπίο για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, δείχνει να αποσαφηνίζεται σιγά-σιγά. Αναμένοντας βέβαια μια ακόμη ανατροπή κι όλα αυτά γιατί δεν έχει περαστεί ακόμη η Θεσσαλονίκη, που λόγο «εντοπιότητας» η Εύα Καϊλή έχει ένα κάποιο προβάδισμα και πιστεύουμε οτι η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ της.

Αυτή τη στιγμή ο νεολαίος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είναι πρώτος έχοντας εκμεταλλευτεί το προβάδισμα που του έδωσε η Κρήτη, καθώς έφυγε από εκεί με +7.000 ψήφους διάφορα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Θεσσαλονικιά Καλλονή και στη τρίτη τον Υπουργό Τύπου.

 

Κάτι όμως που αναμένεται να αλλάξει.

Έχοντας προσμετρήσει το 53,22% των ψήφων που δίνει το Υπουργείο, έχοντας τις κατανομές ανά περιφέρεια, αλλά και έχοντας κάνει το καθήκον μας, να επικοινωνήσουμε με έμπειρους εκλογολόγους, αλλά και με εκπροσώπους των επιτελείων των υποψήφιων, μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη, το που ενδέχεται  να τερματίσει το «σκορ» και ποιοι αναμένεται τη Δευτέρα να βγάλουν εισιτήρια για Βρυξέλες.

kaili_evaΤο πρώτο εισιτήριο θα το πάρει η Εύα Καϊλή καθώς πιθανολογούμε ότι θα συγκεντρώσει περίπου 115.748 ψήφους, ενώ στο ίδιο αεροπλάνο θα είναι και ο Κρητικός Γραμματέας ο Νίκος Ανδρουλάκης, που και αυτός θα έχει 110.312 σταυρωμένα ψηφοδέλτια με το όνομα του. Εκτός θα μείνει ο Παντελής Καψής που οι 104.307 ψήφοι, που περιμένουν τα επιτελεία ότι θα πάρει, δε του δίνουν τη δυνατότητα της εκπροσώπησης στην Ευρωβουλή.

Ο Παντελης Καψής όμως θα παίξει σημαντικό ρολό στο ιδρυτικό συνέδριο της ΕΛΙΑΣ τον Σεπτέμβρη.

Στα επιμέρους τώρα κους-κους των εκλογών, αίσθηση και θόρυβο έχει προκαλέσει η πολύ καλή παρουσία του Νίκου Μπίστη, καθώς συγκέντρωσε μέχρι στιγμής 23.027 σταυρούς και κατέχει την  6η θέση, ενώ η 7η θέση του Κυριάκου Πιερρακάκη χαρακτηρίζεται ως μη αναμενόμενη.

Ανδρουλακης ΣουλτζΤέλος αρνητικό αντίκτυπο στο κόμμα έχει η δυσάρεστη 20η θέση του γραμματέα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη, που τερμάτισε πολύ μακριά από αυτό που πίστευαν και προσδοκούσαν όσοι ήταν κοντά του.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews