Ελλάδα

Στρατούλης: Είμαστε κατά των Μνημονίων

Στρατούλης: Είμαστε κατά των Μνημονίων

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον Real Fm, είπε ότι “για εμάς το νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός. Μπορεί να είναι χρήσιμο εργαλείο και κλειδί αν χρειαστεί να πάμε και σε εθνικό νόμισμα, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας”.

Ακόμη πρόσθεσε ότι “εμείς σε αυτό που θα αντιδρούσαμε, που αντιδράσαμε και θα αντιδρούμε και στο μέλλον είναι να συνεχίσει η χώρα μας να υπογράφει μνημόνια καταστροφικά για την ίδια τη χώρα και την οικονομία και εξοντωτικά για τον ελληνικό λαό. Ήμασταν αντίθετοι, είμαστε και θα είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε συμφωνία είναι επώδυνη για τον ελληνικό λαό και τη χώρα.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι διαφωνούσαμε και διαφωνούμε με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, όπως διαφωνούσαμε και διαφωνούμε με το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο, όχι γενικώς και αορίστως επειδή είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε συμφωνία” τόνισε ο κύριος Στρατούλης.

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι “είμαστε κατά όλων των μνημονίων και με όποιο νόμισμα, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, είτε με μνα είτε με οποιοδήποτε νόμισμα. Το βασικό θέμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή”.

“Εμάς η βασική μας προτεραιότητα είναι να εφαρμοστεί ένα εθνικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι ότι για να προωθηθεί ένα τέτοιο εθνικό σχέδιο χρειάζεται να καταργηθούν όλα τα μνημόνια.

Απαντώντας στην ερώτηση για το που διαφέρουν αυτά που λέει η Λαϊκή Ενότητα με όσα λέει το ΚΚΕ είπε: “Αυτά που λέει η Λαϊκή Ενότητα αντιπροσωπεύουν τη λαϊκή βούληση που υπήρχε στις 25 Γενάρη όταν ο λαός ανέδειξε πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει κυβέρνηση με κορμό αυτόν με βάση την βασική προγραμματική δέσμευση ότι θα ακυρώσει τα μνημόνια, θα διαπραγματευτεί τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και θα εφαρμόσει σχέδιο ανάπτυξης της χώρας και αυτά που λέμε εκπροσωπούν το όχι του ελληνικού λαού ο οποίος είπε όχι σε νέα μνημόνια και σε νέες ταπεινωτικές συμφωνίες. Ειδικά το όχι της 5ης Ιούλη θα επιδιώξουμε να μείνει ζωντανό”.

Δεν μένουμε τις διαφορές με το ΚΚΕ, ανέφερε, “Οι διαφορές είναι υπαρκτές και με το ΚΚΕ και με το ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως με το ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί με την υπογραφή του μνημονίου ακύρωσε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις”.

Αναλύοντας τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας τόνισε: “Η βασική διαφορά μας είναι ότι εάν χρειαστεί για να εφαρμόσουμε αυτό το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο να δούμε και ζήτημα σύγκρουσης με την ευρωζώνη και εθνικό νόμισμα, είμαστε σε ετοιμότητα και θα έχουμε πολύ επεξεργασμένη πρόταση την οποία τις επόμενες μέρες θα δώσουμε να ανταποκριθούμε και σε αυτή την πρόκληση.

Εάν χρειαστεί λοιπόν για να μπει μπροστά ξανά η χώρα, να αναγεννηθεί η οικονομία και η κοινωνία είμαστε ανοιχτοί και στο συγκεκριμένο ζήτημα και το λέμε ευθαρσώς για να ξέρει ο λαός αν θα μας ψηφίσει ή δεν θα μας ψηφίσει”

Απαντώντας σε ερώτηση για τις συζητήσεις με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Μανώλη Γλέζο και τον Γιάνη Βαρουφάκη, είπε: “Όσον αφορά τις συμμαχίες έχουμε απευθυνθεί σε όλες τις αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις και στο ΚΚΕ που μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά το βασικό που μας ενώνει είναι ότι είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές των μνημονίων και της εθνικής υποτέλειας, έχουμε απευθυνθεί σε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν τον τρίτο μνημόνιο και ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ευρύ μέτωπο αντιμνημονιακό με στόχο την κατάργηση των μνημονίων, πατριωτικό με στόχο την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και την κατάργηση της εξευτελιστικής εποπτείας, δημοκρατικό ενάντιο στο πολιτικό κατεστημένο και προοδευτικό”.

“Έχουμε απευθυνθεί σε όλους και τις επόμενες μέρες αφού ολοκληρωθεί και η διερευνητική εντολή που πήραμε θα πυκνώσουμε αυτές τις επαφές ώστε να συγκροτήσουμε αυτό το μέτωπο” συμπλήρωσε ενώ ειδικά για τον κ. Βαρουφάκη είπε ότι την απάντηση (για το αν προσχωρήσει στη Λαϊκή Ενότητα) την έδωσε ο ίδιος με συνέντευξή του.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews