Ελλάδα

Στρατούλης:Κορυφαία στιγμή ευθύνης και αξιοπρέπειας η μη καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ

Στρατούλης:Κορυφαία στιγμή ευθύνης και αξιοπρέπειας η μη καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στο Mega χαρακτήρισε τη μη καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ, ως «κορυφαία στιγμή ευθύνης και αξιοπρέπειας της χώρας μας»

«Αν έχεις πει έγκαιρα ότι δεν θα πληρώσεις δεν είναι πιστωτικό γεγονός»τόνισε ο αναπληρωτής υπουργό. Παράλληλα ο κύριος Στρατούλης πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα ενώ η προτεραιότητα της κυβέρνησης έναντι της δόσης του ΔΝΤ είναι η καταβολή μισθών και συντάξεων βάσει και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.

«Υπάρχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις, δεν θα πρέπει να υπάρχει τρομοκρατία. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα στο κόμμα και όλες τις εναλλακτικές λύσεις», πρόσθεσε. Επιπλέον ο κύριος Στρατούλης επεσήμανε ότι  «στον διεθνή διάλογο συζητούνται όλα, και το σενάριο της δραχμής, εμείς εδώ τα θεωρούμε τρομολαγνεία» ενώ συμπλήρωσε ότι «στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εμείς, δεν έχουμε ταμπού, τα συζητάμε όλα και προχωράμε». Τόνισε παράλληλα ότι «το πιο καταστροφικό σενάριο για το λαό μας είναι η συνέχιση των μνημονίων».

Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι για την κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτο να μη θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και παρατήρησε γα τους πιστωτές ότι «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μείωση των δημόσιων δαπανών στο ασφαλιστικό, όχι η εξεύρεση νέων πόρων».

Το απόγευμα στο Brussels Group θα τεθούν στη διαπραγμάτευση κύριες και επικουρικές συντάξεις… Δίνουμε σκληρή μάχη» συνέχισε, ενώ χαρακτήρισε ως Σκύλλα το ΔΝΤ και Χάρυβδη την Ευρωζώνη. Είμαστε ανάμεσα στη Σκύλλα, που είναι το ΔΝΤ, και τη Χάρυβδη που είναι η Ευρωζωνη»τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κύριος Στρατούλης ανακοίνωσε ότι θα έρθουν με ένα νόμο στη Βουλή η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού μαζί με το πάγωμα της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews