Ελλάδα

Τα αμερικανικά ΜΜΕ για την ελληνική προεδρία της ΕΕ

Τα αμερικανικά ΜΜΕ για την ελληνική προεδρία της ΕΕ

Την επίσημη ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα προβάλλουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα.

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Μέγαρο Μουσικής, στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη συμμετοχή των Ευρωπαίων αξιωματούχων, στα μέτρα ασφαλείας, ενώ σημειώνεται η απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σε ορισμένες από τις ανταποκρίσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων που προβάλλουν στις ΗΠΑ επισημαίνεται ότι η Αθήνα ευελπιστεί να εξέλθει από μια «εξαντλητική εξαετή ύφεση» κατά τη διάρκεια της προεδρίας της και να διαπραγματευθεί μια κρίσιμη συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές που θα καταστήσει το τεράστιο εθνικό χρέος της, βιώσιμο.

Επίσης, σημειώνεται ότι στόχος της Αθήνας είναι να εστιάσει την προεδρία της στα ζητήματα της ανεργίας, της οικονομικής ανάπτυξης και της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, ζητήματα που επηρεάζουν την Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, όπως τονίζεται.

Πηγή: tovima.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews