Κόσμος

Τα απίστευτα πλουσιόπαιδα του Ιράν (φωτο)

Τα απίστευτα πλουσιόπαιδα του Ιράν (φωτο)

Το αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στους φτωχούς και τους εξωφρενικά πλούσιους στη βασανισμενη αυτή χώρα.

Ένας λογαριασμός στο Instagram δείχνει την απροσδόκητη ζωή του νεόπλουτων στην Τεχεράνη, πρωτεύουσα του Ιράν, που έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις εντός και εκτός των συνόρων.

Το «Rich Kids of Tehran» διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τους λογαριασμούς πλούσιων νέων της Τεχεράνης, με σκοπό να κάνουν επίδειξη των εξωφρενικά ακριβών αυτοκινήτων τους ενώ παράλληλα ποζάρουν με τα πανάκριβα ρούχα διάσημων σχεδιαστών και τα αξεσουάρ τους, μπροστά από πεντάστερα ξενοδοχεία.

Ο λογαριασμός έχει συγκεντρώσει 50.000 followers μέσα σε περίπου τρεις εβδομάδες και έγινε μεγάλο θέμα στον τοπικό Τύπο του Ιραν ως απόδειξη για το απίστευτο χάσμα του πλούτου στη χώρα.

Πολλοί δυτικοί μάλιστα, όπως γράφει το vokativ.om, έμειναν άφωνοι για τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής στο Ιράν, μια χώρα που τη συνδέουν με τη φτώχεια και τις συγκρούσεις. Η πρόθεση της σελίδας είναι να «δείξει την καλή πλευρά της Τεχεράνης / Ιράν σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει εκπρόσωπος της σελίδας στην Daily Beast. «Το Ιράν είναι πάντα στην επικαιρότητα μόνο για τα αρνητικά πράγματα… Προσπαθούμε απλά να δείξουμε ότι δεν δείχνουν τα κανάλια».

Στον αντίποδα πάντως, υπάρχει και λογαριασμός «Poor Kids of Tehran», δηλαδή τα φτωχά παιδιά της Τεχεράνης μέσα από τον οποίο αποτυπώνεται, για πολλούς, το πραγματικό πρόσωπο της χώρας.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που έχουν ανέβει και στους δυο λογαριασμούς:

iransdj7

iransdj8

iransdj6

iransdj5

iransdj4

iransdj3

iransdj2

iransdj1

πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews