Ελλάδα

Τα ελληνικά κόμματα καταδικάζουν την πολύνεκρη επίθεση στο Charlie Hebdo

Τα ελληνικά κόμματα καταδικάζουν την πολύνεκρη επίθεση στο Charlie Hebdo

Συμπαράσταση στον γαλλικό λαό.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τα συναισθήματα από τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo στη Γαλλία. Πρόκειται για επίθεση ενάντια στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής Ευρώπης και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Προσθέτουμε τη φωνή μας σε αυτές των ευρωπαϊκών κρατών, κομμάτων, θρησκευτικών και άλλων οργανώσεων που ομόθυμα καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση και καλούν στην αποφυγή της ταύτισης των τρομοκρατών δολοφόνων με το Ισλάμ.

Οι τρομοκράτες δεν θα κερδίσουν. Η Ευρώπη θα παραμείνει χώρος δημοκρατίας, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Όσοι επενδύουν στο μίσος εντός ή εκτός Ελλάδας θα ηττηθούν«, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι.

«Θέλω να κάνω μία δήλωση συμπαράστασης στο γαλλικό λαό για το τρομοκρατικό κτύπημα που έγινε σήμερα στη Γαλλία και τη δολοφονία δημοσιογράφων και σκιτσογράφων από φονταμενταλιστές ισλαμιστές μέσα στο κέντρο του Παρισιού. Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου, τη συμπαράσταση για την ελεύθερη δημοσιογραφία και την ελευθερία του λόγου, της γραφής και του Τύπου και να προειδοποιήσω ότι το σύνολο των ελεύθερων ανθρώπων θα πρέπει να ενωθούμε απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος.

«Η βάρβαρη επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo» που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 12 άτομα, γεμίζει με θλίψη και οργή κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η μισαλλοδοξία και η τυφλή βία στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και την ισότητα, ενάντια στις αρχές του Διαφωτισμού, ενάντια στην ίδια την Ευρώπη και τους πολίτες της, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών, στο γαλλικό λαό», είναι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σημερινή πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι, στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού “Charlie Hebdo”, αποδεικνύει ότι ο εφιάλτης της τρομοκρατίας και της μισαλλοδοξίας δεν είναι απλώς μια μακρινή απειλή. Φωλιάζει στις μητροπόλεις της Δύσης. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν μπορούν να ανεχθούν τη δολοφονική μανία και τη βαρβαρότητα του τυφλού φανατισμού«, αναφέρει με τη σειρά της η ΔΗΜΑΡ.

Με ανακοίνωσή του το Ποτάμι δηλώνει: «ΕΙΜΑΣΤΕ CHARLIE! Όλοι στο Ποτάμι είμαστε συγκλονισμένοι από το βάρβαρο φονικό στην Charlie Hebdo. Οι θρασύδειλοι τρομοκράτες θέλησαν να δολοφονήσουν την ελεύθερη σκέψη στο όνομα υποτίθεται της υπεράσπισης της θρησκείας τους. Στην ουσία οι σφαίρες των δολοφόνων είναι ένα οδυνηρό πλήγμα στην πολιτισμική ανεκτικότητα.

Καμιά βαρβαρότητα και κανένας φανατισμός δεν θα καταφέρει όμως να υπονομεύσει τις ανοικτές ευρωπαικές κοινωνίες και τις αξίες μας. Εκατοντάδες νέοι σκιτσογράφοι θα πάρουν σύντομα στα χέρια τους τα πενάκια των εξαίρετων και θαρραλέων Cabu, Charb, Βολίνσκι ,Wolinski, Tignous«. «Η βάρβαρη αυτή ενέργεια στρέφεται κατά του γαλλικού λαού και συνολικά κατά των λαών» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews