Αθλητικά

Τα μέτρα ασφαλείας για τη “μάχη” των “αιωνίων”

Τα μέτρα ασφαλείας για τη “μάχη” των “αιωνίων”

Σαν να υπάρχει κόσμος στο ΣΕΦ θα γίνει ο αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό (14/10), από πλευράς μέτρων ασφαλείας, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχος Γιάννης Διαμαντόπουλος, πλαισιούμενος από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομίας, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος και ο υπεύθυνος ασφαλείας Κώστας Ζαχαρόπουλος, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Μιχάλης Γεωργαντής, ο Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ Γεώργιος Κονδύλης, ο εκπρόσωπος της ΔΕΑΒ Θεόδωρος Βιδάλης και από πλευράς ΣΕΦ, ο Συντονιστής Διευθυντής Παναγιώτης Φασούλας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Σταδίου. Ο επικεφαλής της Αστυνομίας Ταξίαρχος Γ. Διαμαντόπουλος, κατέστησε σαφές, ότι θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες και θα ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται, ως εάν ο αγώνας διεξαγόταν παρουσία φιλάθλων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το ΣΕΦ θα είναι σφραγισμένο.

Οι αποφάσεις:

– Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα παραδοθεί στην επιτήρηση της Αστυνομίας, στις 10 μ.μ. της Κυριακής. Αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από νωρίς τη Δευτέρα, ενώ πριν τον αγώνα εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας θα επιθεωρήσουν όλους τους χώρους. Ανάλογος έλεγχος στο Σ.Ε.Φ. θα γίνει και την παραμονή της αναμέτρησης. Μάλιστα την ημέρας του αγώνα, για τη διευκόλυνση του αστυνομικού ελέγχου, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν θα έχει καμία άλλη αγωνιστική δραστηριότητα.

– Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα προσέλθει και θα αποχωρήσει από το ΣΕΦ, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στο χώρο των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού, θα υπάρχει μόνο αστυνομική δύναμη, ενώ φρουρούμενο θα παραμείνει σε ειδικό χώρο και το πούλμαν της ομάδας.

– Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι θύρες εισόδου των φιλάθλων, καθώς και τα μεταλλικά πλέγματα που τις περιβάλλουν.

– Αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο και κλούβες στα άνω διαζώματα του Σ.Ε.Φ.

– Δικαίωμα εισόδου στο Στάδιο την ημέρα του αγώνα, θα έχουν τα πρόσωπα που προβλέπονται από τον κανονισμό πρωταθλήματος και τον ειδικό πειθαρχικό κανονισμό πρωταθλήματος της Διοργανώτριας Αρχής (50 άτομα από κάθε ΚΑΕ, συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών, ιατρών, φυσικοθεραπευτών κ.λ.π., τα στοιχεία των οποίων θα αναγράφονται σε ειδική κατάσταση με ευθύνη των ομάδων), μέλη Δ.Σ. Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και Ε.Ο.Κ. όσοι εμπλέκονται καθ’οιονδήποτε τρόπο στην τέλεση του αγώνα (προσωπικό γηπέδου, κριτές, γιατρός, παρατηρητής διαιτησίας, ΔΕΑΒ, στατιστική υπηρεσία, εκκαθαριστής και δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την αναμέτρηση.

 

– Θα λειτουργήσουν δύο θύρες εισόδου. Εκείνη των αθλητών, για την είσοδο των αποστολών των ομάδων, των διαιτητών, των κομισαρίων, κριτών, γιατρού, παρατηρητών διαιτησίας και ΔΕΑΒ και εκείνη των επισήμων για την είσοδο των δημοσιογράφων (διαπιστευμένων αθλητικών συντακτών και μελών της ΕΣΗΕΑ) και μελών Δ.Σ. Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και Ε.Ο.Κ.

 

πηγή: superbasket.gr / Γιώργος Μεσολογγίτης

 

Σχόλια

Αθλητικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Αθλητικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews