Κόσμος

Tα πιο περίεργα πράγματα που κατέγραψε ο «μεγάλος Αδελφός» της υπηρεσίας Google Street View [βίντεο]

Tα πιο περίεργα πράγματα που κατέγραψε ο «μεγάλος Αδελφός» της υπηρεσίας Google Street View [βίντεο]

Μερικά από τα πιο περίεργα στιγμιότυπα που έχουν καταγράψει οι κάμερες του Google Street View συγκεντρώθηκαν σε ένα βιντεάκι διάρκειας 1′ 22” στο You Τube. Το Street View αποτελεί την πλέον αμφιλεγόμενη υπηρεσία της Google. Πρόκειται για μία υπηρεσία η οποία επιτρέπει την πλοήγηση στους δρόμους πόλεων μέσω του Internet. Οι φωτογραφίες λαμβάνονται από οχήματα της εταιρείας που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Η Google επισημαίνει ότι φωτογραφίζει μόνο σε δημόσιους χώρους και στη συνέχεια οι φωτογραφίες περνούν από επεξεργασία (πρόσωπα και οι πινακίδες αυτοκινήτων «θολώνονται» κτλ) ενώ οι εικόνες δεν μεταδίδονται σε real time αλλά ανεβαίνουν έπειτα από μήνες, ίσως και χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, υποστηρίζουν, οι εικόνες που προβάλλονται στο Street View στην ουσία συλλέγονται από δημόσιους δρόμους και δεν διαφέρουν καθόλου από φωτογραφίες που θα τραβούσε κάποιος περπατώντας στον δρόμο με μια φωτογραφική μηχανή.

Ορισμένες εικόνες πάντως αποδεικνύουν περίτρανα γιατί η επίμαχη υπηρεσία της Google προκαλεί αντιδράσεις όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικότητας… Φαίνεται και από το βίντεο.

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews