Ελλάδα

Tα «σπάσανε» για το Επικρατείας του Φώτη Κουβέλη

Tα «σπάσανε» για το Επικρατείας του Φώτη Κουβέλη

Δεν δεσμεύτηκε η Κουμουνδούρου ούτε καν για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Τέλειωσε πριν καν ξεκινήσει η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατική Αριστερά μετά το αδιέξοδο που παρουσιάστηκε εχθές στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, σύμφωνα με το protothema.gr. Η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ σε κοινή συνεδρίασή τους το πρωί της Τετάρτης αποφάσισαν να μην προχωρήσουν τις συζητήσεις και να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασιών με οικολογικές κινήσεις. Έτσι στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος το Σαββατοκύριακο θα εξεταστεί η εκλογική τακτική, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν υπάρχει πλέον καμία προοπτική συμπόρευσης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι αυτό γιατί στην Κουμουνδούρου δεν δέχτηκαν τις προτάσεις του Φώτη Κουβέλη στις οποίες δηλώνεται σαφώς η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ. «Δεν διαπραγματευόμαστε την ευρωπαϊκή μας κατεύθυνση», ήταν τα λόγια υψηλόβαθμου στελέχους της ΔΗΜΑΡ στο protothema.gr.

Επιπλέον από τη ΔΗΜΑΡ σημειώνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχτηκαν να υπογράψουν κάποια προγραμματική συμφωνία και αντί γι” αυτό πρότειναν την αποδοχή από τον κ. Κουβέλη του «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης». Συνεργάτες του κ. Κουβέλη σχολίαζαν ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την πορεία της χώρας. «Είναι απλά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν οι ίδιοι άνθρωποι.

Ένα ακόμα σημείο διαφωνίας ήταν η αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκφραζόταν ο προβληματισμός για το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει μια πιθανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία με βουλευτές που δεν θα αναφέρονταν στα κομματικά Όργανα της Κουνδούρου, αλλά της Αγίου Κωνσταντίνου.

Οι πρώτοι τριγμοί μεταξύ των δύο πλευρών παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα, μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Κεραμεικό. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε εκεί πως οι συνεργαζόμενοι υποψήφιοι δεν θα βρίσκονται σε εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Την επόμενη ημέρα ο διευθυντής του πολιτικού γραφείο του κ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στον ρ/σ Παραπολιτικά ξεκαθάρισε πως αυτό ισχύει και για τον κ. Κουβέλη, ο οποίος θα πρέπει να συμμετέχει στη μάχη του σταυρού.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι η άρνηση να προχωρήσει η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν σχεδόν καθολική κατά την κοινή συνεδρίαση των δύο Οργάνων της ΔΗΜΑΡ.

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews