Ελλάδα

Τάσος Κορωνάκης:”Θα νικήσουμε με τη στήριξη του κόσμου”

Τάσος Κορωνάκης:”Θα νικήσουμε με τη στήριξη του κόσμου”

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν τις κόκκινες γραμμές που θα αποφέρουν λύση χωρίς τη συνέχιση των Μνημονίων.

Πιο συγκεκριμένα ο Τάσος Κορωνάκης είπε μεταξύ άλλων ότι “πρέπει να βγούμε στο δρόμο” τονίζοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση. Παράλληλα επεσήμανε ότι “ο ρόλος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του δεν είναι να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και στα γραφεία τους, ούτε ακόμη να βρίσκονται στα τηλεοπτικά στούντιο, αλλά η θέση τους είναι κοντά στον κόσμο και να αφουγκράζονται τα προβλήματα της κοινωνίας”.

Παράλληλα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κόσμο να βγει στους δρόμους λέγοντας χαρακτηριστικά “ότι πρέπει να αγωνιστούμε μαζί με την κυβέρνηση και να δοκιμάσουμε τα όρια της Ευρώπης καθώς η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη.Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης και τον ελληνικό λαό να πάρει την ελπίδα στα χέρια του και να κατέβει στους δρόμους”.

Αναφερόμενος στις διαπραγματέυσεις με τους δανειστές ο κύριος Κορωνάκης ανάμεσα σε άλλα πρόσθεσε ότι “δεν πρέπει να μιλάμε για συμβιβασμό, αλλά για συμφωνία – λύση, που θα δίνει πραγματική προοπτική για την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της χώρας και όχι απλώς μια οικονομική ανάσα για να “βγάζουμε” και τον επόμενο μήνα”.

Ακόμη ο Τάσος Κορωνάκης τόνισε ότι πρέπει να τηρηθούν οι κόκκινες γραμμές. “Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η ίδια η κοινωνία. Οι κόκκινες γραμμές είναι ο κόσμος που υπέφερε τα χρόνια του μνημονίου, ο κόσμος που κατέβηκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα αυστηρής λιτότητας αυτές είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές που πρέπει να τηρήσουμε.

Η συμφωνία για να μπορεί να συνδεθεί με το μέλλον της Ελλάδας θα πρέπει να λάβει σοβαρά στις συζητήσεις και την διαγραφή του χρέους της χώρας.Η χώρα πρέπει να βγάλει τη θηλιά του χρέους από πάνω της για να μπορέσει να έχει μια πορεία ανασυγκρότησης”.

Τέλος απαντώντας στην ερώτηση “γιατί αφήσατε τον κόσμο σε απραξία τους πρώτους τρεις μήνες της διακυβέρνησης;”, ο Τάσος Κορωνάκης τόνισε ότι “είναι γεγονός ότι η διαπραγμάτευση μας έχει απορροφήσει μεγάλη ενέργεια, αλλά τώρα θεωρούμε ότι ήρθε η στιγμή να βγούμε όλοι στον δρόμο για να στηρίξουμε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και να απαιτήσουμε μια συμφωνία-λύση και όχι έναν απλό συμβιβασμό για την καταβολή της δόσης”.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews