Ελλάδα

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης ο νέος υπουργός Γιώργος Σταθάκης επεσήμανε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση  για τη διευθέτηση του λεγόμενου ιδιωτικού χρέους.

Επιπλέον ο κύριος Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση στις προτεραιότητες της έχει βάλει την αλλαγή της σχέσης με το μνημόνιο και την τρόικα καθώς όπως είπε σε άλλη περίπτωση  η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας μπορεί να πνιγεί. Ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε επαναπροσανατολισμό των πολιτικών του υπουργείου όπως είναι η απορρύθμιση των αγορών, οι αποκρατικοποιήσεις και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Επίσης ο κύριος Σταθάκης αναφέρθηκε στους τομείς όπου θα υπάρξει συνέχεια με άμεσο στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας. Αυτοί είναι οι παρακάτω:

– Το νέο ΕΣΠΑ
– Η απογραφειοκρατικοποίηση του συστήματος
– Στροφή στη νεανική επιχειρηματικότητα με άνοιγμα νέων επιχειρήσεων
– Αλλαγή στην επαφή των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση μέσω ΚΕΠ επιχειρήσεων
– Ενίσχυση των διαδικασιών των νεοφυών επιχειρήσεων
– Ενίσχυση των εξαγωγών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία
– Διεύρυνση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων με προσανατολισμό στα μικρού και μεσαίου μεγέθους έργα.

Από την άλλη πλευρά ο απερχόμενος υπουργός Κώστας Σκρέκας εστίασε την ομιλία του στην στροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη, στην υψηλή απορροφητικότητα που επιτεύχθηκε στο ΕΣΠΑ και στην ίδρυση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews