Ελλάδα

Τέλος στο εκλογικό θρίλερ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Τέλος στο εκλογικό θρίλερ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Με ενσωματωμένο το 99,63% των αποτελεσμάτων ξεκαθάρισε η κατάσταση στις εκλογικές περιφέρειες της Α΄ Θεσσαλονίκης, της Β΄ Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, όπου εκεί εξελίχθηκε όλο το βράδυ ένα πραγματικό “θρίλερ” όσον αφορά την κατανομή των εδρών, καθώς μία έδρα “έπαιζε” ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. μία έδρα “έπαιζε” ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και στη Χρυσή Αυγή.

Οι νικητές αυτού του θρίλερ είναι η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, η κατανομή των εδρών είναι 6 για τον ΣΥΡΙΖΑ, 4 για τη Ν.Δ. και από 1 έδρα για τη Χρυσή Αυγή, την Ένωση Κεντρώων, το ΚΚΕ, το Ποτάμι, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Έτσι οι βουλευτές που εκλέγονται είναι οι ακόλουθοι:

Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη (Ν.Δ), Αντώνης Γρέγος (Χρυσή Αυγή), Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων- αν δεν κρατήσει την έδρα εκλέγεται ο Γιάννης Σαρίδης), Γιάννης Δελής (ΚΚΕ), Σταύρος Θεοδωράκης (Ποτάμι-με βάση την κατανομή του υπουργείου Εσωτερικών δεν παίρνει έδρα στα Χανιά, οπότε θα κρατήσει της Θεσσαλονίκης και θα μείνει εκτός Βουλής η Χριστίνα Ταχιάου), Ευάγγελος Βενιζέλος (Δημοκρατική Συμπαράταξη), Κώστας Ζουράρις (ΑΝΕΛ).

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης, με ενσωμάτωση αποτελεσμάτων σε ποσοστό 99,59% η κατανομή των εδρών είναι 2 στον ΣΥΡΙΖΑ, 2 στη Ν.Δ. και από έδρα σε Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ποτάμι.

Οι βουλευτές που εκλέγονται είναι οι: Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Μάρδας (ΣΥΡΙΖΑ), Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης (Ν.Δ), Αριστείδης Φωκάς (Ενωση Κεντρώων), Αθανάσιος Βαρδαλής (ΚΚΕ), Γιώργος Αρβανιτίδης (Δημοκρατική Συμπαράταξη), Γιώργος Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ), Κατερίνα Μάρκου (Ποτάμι).

Στη Χαλκιδική, με ενσωμάτωση αποτελεσμάτων στο 99,49% και σύμφωνα με την κατανομή εδρών του υπουργείου Εσωτερικών χάνει την έδρα ο επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας (Δημοκρατική Συμπαράταξη) και την παίρνει η Χρυσή Αυγή με την Σωτηρία Βλάχου.

Τις άλλες δύο έδρες της περιφέρειας παίρνουν ο Γιώργος Βαγιωνάς (Ν.Δ) και ο Κατερίνα Ιγγλέζη (ΣΥΡΙΖΑ).

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews