Ελλάδα

ΤΑΙΠΕΔ: Προς ολοταχώς για την πώληση του «Ελ. Βενιζέλος» σε ξένους

ΤΑΙΠΕΔ: Προς ολοταχώς για την πώληση του «Ελ. Βενιζέλος» σε ξένους

Ποιοι οι υποψήφιοι

Ξεκινά, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η διαδικασία πώλησης του «Ελ. Βενιζέλος» σε ξένους επενδυτές, καθώς σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια το ΤΑΙΠΕΔ σκοπεύει να διαθέσει μέχρι το 55% των μετοχών  που κατέχει το ίδιο (30%) αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο (25%). Επίσης, εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τη σύμβαση παραχώρησης στην παραχωρησιούχο εταιρεία για την εκμετάλλευση του αερολιμένα για τουλάχιστον 15 με 20 χρόνια.

σημειώνεται ότι για το διεθνή αερολιμένα έχουν ήδη ενδιαφερθεί η καναδική Public Sector Pension Investment Board, η οποία ήδη έχει αγοράσει το 27% που κατείχε η Hoctief, αλλά και το κινέζικο επενδυτικό σχήμα της Shenzhen Airport και της επενδυτικής εταιρείας Fredmann Pacific Asset Management.

Εξάλλου, το «Ελ. Βενιζέλος» υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με 18 διεθνείς αερολιμένες του εξωτερικού, οι οποίοι, μέσα από την πρωτοβουλία «City Pair Initiative» του ΔΑΑ, θα αναλάβουν την προβολή της Αθήνας ως προορισμού σε στα 170 εκατ. επιβάτες που εξυπηρετούν κάθε χρόνο.

πηγή: thepaper.gr /Ε.Σ

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews