Κοινωνία

Με τεράστια επιτυχία εξελίσσεται η άσκηση «Παρμενίωνας 2013»

Με τεράστια επιτυχία εξελίσσεται η άσκηση «Παρμενίωνας 2013»

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί αυτή την ώρα στο Πεντάγωνο και στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς διαπιστώθηκε στην πράξη ότι η διαθεσιμότητα στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό είναι πάρα πολύ μεγάλη.Παρά την κρίση που πλήττει τη χώρα μας,διαπιστώθηκε ότι, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έχουν γίνει συντονισμένα από παντού, το σύνολο των οπλικών συστημάτων που διαθέτει η χώρα είναι ετοιμοπόλεμο.

Τα ποσοστά διαθεσιμότητας του συνολικού στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας είναι πάρα πολύ υψηλά. Το νούμερο είναι εντυπωσιακό, αλλά για λόγους ευνόητους δεν μπορεί να δημοσιευτεί. Το ίδιο υψηλό ποσοστό διαθεσιμότητας υπήρξε και για τις μονάδες κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού. Σχεδόν όλα τα πολεμικά πλοία αναπτύχθηκαν στο Αιγαίο, “έπιασαν” περάσματα και πήραν θέσεις μάχης αποκτώντας με ταχύτητα το τακτικό πλεονέκτημα.

Η πληροφορία που αποδεσμεύεται εδώ είναι πως το ποσοστό διαθεσιμότητας του Πολεμικού Ναυτικού σε μονάδες κρούσης επιφανείας ξεπέρασε το 90%. Όσο για τα υποβρύχια, που κατα καιρούς έχουν ειπωθεί πολλά, αυτή την ώρα εκτελούν σχεδόν στο σύνολό τους αποστολές.

 

Ταυτόχρονα το σύστημα αεράμυνας έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία με τις κινητές πυραυλικές μονάδες αλλά και τα ραντάρ να έχουν πάρει θέσεις ανάπτυξης.

Για το μεγάλο ποσοστό διαθεσιμότητας των οπλικών συστημάτων της χώρας ενημερώθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος από την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ που εξέφρασε την ικανοποίησή του.

πηγή: newpost.gr/ Γιάννης Κοκκινίδης

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews