Ελλάδα

Τετ α τετ Αβραμόπουλου-Μολυβιάτη για το προσφυγικό

Τετ α τετ Αβραμόπουλου-Μολυβιάτη για το προσφυγικό

Με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη συναντήθηκε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το προσφυγικό ζήτημα και οι εκρηκτικές διαστάσεις του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Π. ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ: Καλώς ορίσατε, αγαπητέ φίλε και συνάδελφε.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Με τιμά και το δεύτερο. Το πρώτο είναι πιο σημαντικό. Ξέρετε την βαθειά αγάπη και το σεβασμό που σας έχω. Πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά που η πατρίδα χρειάζεται τις υπηρεσίες σας, προστρέχει σε εσάς.

Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύ εξαιρετική συνεργασία που έχουμε για την αντιμετώπιση του τόσο σημαντικού θέματος της μετανάστευσης και όχι μόνο, καθώς επίσης και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Φλογαΐτη.

Όλον αυτό τον καιρό γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. Ξέρετε ότι έχει και γεωπολιτικές διαστάσεις αυτό το θέμα, είναι κάτι που συνδέει την εσωτερική με την εξωτερική πολιτική και μόλις έκλεισα έναν κύκλο επαφών με πάρα πολλές χώρες, γειτονικές και άλλες, για να δούμε πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Η Ελλάδα έχει βρει ξανά το ρυθμό της, οργανώνεται καλύτερα, γιατί στην αρχή τα πράγματα δεν ήσαν έτσι και όλον αυτόν τον καιρό πραγματικά όλοι συνέβαλαν στο να αρχίσει πλέον να λειτουργεί και το σύστημα υποδοχής. Βέβαια δεν παύει από το να είναι υπό μεγάλη πίεση. Το πρόβλημα αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει όσο η αστάθεια επικρατεί και η ευρύτερη γειτονιά μας είναι σε εμπόλεμη κατάσταση.

Οι άνθρωποι θέλουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, να ξεφύγουν από τους διωγμούς. Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες της και η Ελλάδα κατά τη γνώμη μου πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή γιατί αυτές οι αξίες από εδώ ξεκίνησαν και εδώ πρέπει να τηρηθούν, ώστε να μπορέσουμε ως Ευρώπη αλλά και ως Ελλάδα να ξαναβρούμε το βηματισμό μας, την οργάνωσή μας και την αποτελεσματικότητά μας. Αυτή είναι η άποψή μου.

Π. ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ: Κύριε Επίτροπε, αγαπητέ μου φίλε. Χαίρομαι πάρα πολύ για την επίσκεψη και ευχαριστώ για την ενημέρωση που μου κάνετε.

Εγώ θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και την βαθύτατη εκτίμησή μου για το έργο που κάνετε. Είστε σε μια πολύ υπεύθυνη θέση σε έναν πολύ σημαντικό τομέα και το έργο που κάνετε είναι όχι μόνο σημαντικό αλλά και πολύ ωφέλιμο όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το έργο που επιτελείτε, με τόση επιτυχία με τον τρόπο που ξέρετε εσείς.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews