Επιστημονικά

Θαυματουργή τσάντα μαγειρεύει φαγητό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα [βίντεο]

Θαυματουργή τσάντα μαγειρεύει φαγητό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα [βίντεο]

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τις καθημερινές μας ανάγκες και απαραίτητη προϋπόθεση για το μαγείρεμα του φαγητού. Αυτή τη σχέση ωστόσο έρχεται να καταρρίψει μία θαυματουργή τσάντα, η οποία μαγειρεύει το φαγητό χωρίς να χρειάζεται ρεύμα ή φωτιά.

Πρόκειται για την Wonderbag, μία εφεύρεση της Σαρα Κολινς από την εταιρεία Natural Balance. Οπως εξηγεί η Κόλινς, η ιδέα της ήρθε το 2008, όταν μετά από διακοπή ρεύματος, είδε τη γιαγιά της να τυλίγει το φαγητό που μαγείρευε σε κουβέρτες για να διατηρήσει τη θερμότητα του.

Η Wonderbag, συνεχίζει να μαγειρεύει το φαγητό που έχει φτάσει σε σημείο βρασμού στον φούρνο, μειώνοντας τη χρήση καυσίμων για το οικιακό μαγείρεμα ως και 30% και εξοικονομώντας χρήματα και χρόνο.

Μάλιστα, η μαγική τσάντα έχει και «οικολογική συνείδηση», αφού σύμφωνα με νέα έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, η μείωση της ρύπανσης από τους φούρνους κάρβουνου στα αναπτυσσόμενα κράτη θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια ζωές ετησίως και να επιβραδύνει την κλιματική αλλαγή.

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews