Ελλάδα

Θεοχάρης: “H αποπομπή Σαββαΐδου είναι άγαρμπη και λανθασμένη”

Θεοχάρης: “H αποπομπή Σαββαΐδου είναι άγαρμπη και λανθασμένη”

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ χαρακτήρισε την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων ως “άγαρμπη και λανθασμένη”.

«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων»,επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης ενώ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία παίρνοντας ως αφορμή τη δική του περίπτωση, λέγοντας ότι «δεν έχει έρεισμα να διαμαρτύρεται, γιατί άνοιξε το δρόμο για τέτοιες μεθοδεύσεις».

Από την άλλη πλευρά, άφησε αιχμές και για την κ. Σαββαΐδου υποστηρίζοντας ότι «την ανεξαρτησία μιας αρχής πρέπει να την υπερασπίζεσαι». Παράλληλα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από την επιλογή του διαδόχου της κ. Σαββαΐδου και τα κομματικά ένσημά του.

Αναφορικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για νέα Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων -που θα αποκαλείται Ελληνική Αρχή Δημόσιων Εσόδων- ο κ. Θεοχάρης, δήλωσε ότι «υπάρχει εδώ και καιρό αυτό το σχέδιο, πριν από την απομάκρυνσή μου. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα σχέδιο στα πρότυπα της ΕΛΣΤΑΤ».

Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, ένας οργανισμός όπως η ΓΓ Εσόδων θα πρέπει να εισπράττει σωστά και να είναι ανεξάρτητος από τις πιέσεις.

Αναφορικά με τα θέματα διαφάνειας, ο βουλευτής του Ποταμιού τόνισε ότι πρέπει να γίνουν βήματα, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχουν αναρτημένα διαχρονικά τα πόθεν έσχες των βουλευτών.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews