Ελλάδα

Θεοχαρόπουλος προς διαφωνούντες: Είστε μικρόκοσμος

Θεοχαρόπουλος προς διαφωνούντες: Είστε μικρόκοσμος

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς με τίτλο «Οι ατομικές πορείες δεν αφορούν το κόμμα» προκάλεσε τη επιστολή μελών του κόμματος να καταφύγουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Είναι πρόδηλη η σημερινή προσπάθεια δικαιολόγησης ατομικών πολιτικών επιλογών μέσα από ανυπόστατα επιχειρήματα. Είναι αξιοσημείωτο ότι 20 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και 91 μέλη του κόμματος από τους εκατοντάδες Συνέδρους και τα πολύ περισσότερα μέλη της ΔΗΜΑΡ, αποφάσισαν να μην υπηρετήσουν τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι μόνο στο πρόσφατο Συνέδριο, οι Σύνεδροι ξεπέρασαν τους 700 και εξέλεξαν Κ.Ε. 83 μελών. Ερήμην των αποφάσεων του κόμματος, μια ομάδα μελών και στελεχών αποφάσισε να υποτιμήσει τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες με μοναδικό στόχο τα διαπιστευτήρια για την στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στα δημοκρατικά κόμματα δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Οι τίτλοι δίνονται από τα μέλη του κόμματος και τους Συνέδρους. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν έχει ιδιοκτήτες, έχει όργανα που εκλέγονται από το Συνέδριο. Οι ατομικές πορείες είναι σεβαστές αλλά δεν αφορούν το κόμμα.

Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε δημοκρατικά τη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το ΠΑΣΟΚ και κινήσεις πολιτών, με διατήρηση της πολιτικής και οργανωτικής της αυτονομίας για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού πόλου του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς. Η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει τον αγώνα της για την παρουσία στο πολιτικό σκηνικό και για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Όλα τα άλλα είναι “μικρόκοσμος”.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews