Ελλάδα

Θεοδωράκης: “Υπό προϋποθέσεις θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας”

Θεοδωράκης: “Υπό προϋποθέσεις θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας”

«Ένας πόλεμος για να κερδηθεί χρειάζεται ομοψυχία – να μην διασπώνται οι γραμμές- αλλά χρειάζεται και σχέδιο και σχέδιο αυτή η κυβέρνηση δεν έχει». Αυτή την απάντηση έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον Κώστα Μπλιάτκα, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 για την σημερινή κυβερνητική πολιτική.

«Έχουμε βάλει μπροστά τα γυναικόπαιδα, να πολεμούν οι αδύνατοι που πληρώνουν την κρίση αντί να μπουν οι άνθρωποι που είχαν αποθέματα και μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την κρίση», είπε χαρακτηριστικά επιμένοντας ότι υπάρχει έλλειψη συναίνεσης και σχεδίου.

Είπε ότι δε μπορούν να γίνουν εκλογές για τρίτη φορά μέσα σ’ ένα χρόνο και τόνισε ότι το Ποτάμι προσδοκεί από την κυβέρνηση «να ακούσει, αυτά που της λένε οι άνθρωποι που έχουν μελετήσει τα προβλήματα». Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, στην πολιτική «ο χρόνος είναι χρήμα», φέρνοντας ως παράδειγμα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα.

«Θυμάστε τι λέγαμε εμείς για τους μετανάστες την ανοιξη και τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και σήμερα δείτε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει αυτά που επανέλαβα δύο φορές όταν είχα επιστρέψει από τα νησιά».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει εάν το Ποτάμι θα συνεργαστεί στο κυβερνητικό σχήμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι «εμείς δεν πάμε για να συνεργαστούμε απλώς και μόνο για να μπούμε σε κάποιο υπουργείο. Θα πάμε όταν πρέπει να πάμε όταν έχουμε τις προϋποθέσεις για να αλλάξουμε τη χώρα».

Ακόμη προέβλεψε ότι εντός του 2016 θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις καθώς η κυβέρνηση δεν έχει να προτείνει λογικές και πειστικές λύσεις.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews