Ελλάδα

Θεοδωράκης: «Ναι στον Πρόεδρο, αλλά με εκλογές το Νοέμβριο»

Θεοδωράκης: «Ναι στον Πρόεδρο, αλλά με εκλογές το Νοέμβριο»

Θεοδωράκης: «Ναι στον Πρόεδρο, αλλά με εκλογές το Νοέμβριο».

«Ναι στον Πρόεδρο, αλλά με εκλογές το Νοέμβριο» λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας την εκλογή του Προέδρου ως ευκαιρία ώστε να συνεννοηθούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή Συντάγματος και εκλογικού νόμου, αλλά και για το μεγάλο εκλογικό ζήτημα, το χρέος και τη δανειοδότηση της χώρας.

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολιάζει ότι η εκλογή του Σταύρου Δήμα είναι στα «χέρια» της κυβέρνησης, αρκεί να δεσμευτεί για εκλογές εντός του 2015 (το Νοέμβριο συγκεκριμένα) και να καλέσει το ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την εκλογή του.

«Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει πως θα χρησιμοποιήσει την εκλογή του Προέδρου. Νομίζω ότι κανείς αυτή τη στιγμή, ούτε καν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν θέλουν να δώσουν λευκή επιταγή στο δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου. Δεν θέλουμε άλλους αιφνιδιασμούς και άλλους ‘άσους στον μανίκι’. Είδαμε άλλωστε τι οδυνηρές συνέπειες έχουν για την χώρα οι μεταμεσονύχτιες φαεινές ιδέες του Βενιζέλου. Τον Οκτώβριο είπαν διώχνουμε το ΔΝΤ, χωρίς καμία συνεννόηση με κανέναν, και τα επιτόκια έφτασαν στο Θεό» τονίζει.

«Η κατά-τρομοκράτηση του κόσμου δεν είναι πολιτική. (…) δεν πρέπει να τα θυσιάζουμε όλα στα παράθυρα. Υπάρχει και μια οικονομία που θέλει ηρεμία και όχι απειλές» συμπληρώνει μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης, ενώ αναφερόμενος στον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση, σχολιάζει ότι «όταν ακούω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ξεδιπλώνουν τη διαπραγματευτική τους στρατηγική είναι σαν να βλέπω τα κακομαθημένα που λένε ότι αν δεν μου κάνετε τα χατίρια θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να σκάσω».

Ερωτηθείς για το αν σκοπεύει να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στ. Θεοδωράκης απαντά: «Αν τον αφήνουν οι σύντροφοι του των συνιστωσών, βέβαια, γιατί όχι;».

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews