Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ξανά στο εδώλιο ο Παπαγεωργόπουλος (vid)

Θεσσαλονίκη: Ξανά στο εδώλιο ο Παπαγεωργόπουλος (vid)

”Είσαι ο Κολοκοτρώνης” του φώναζαν οπαδοί του!

Ξεκινάει  η δίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης σε δεύτερο βαθμό – Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του κεντρικού δήμου…

Στο εδώλιο θα καθίσει και πάλι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καθώς η υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού δήμου, για την οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη προ οκτώ μηνών από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, θα επανεξεταστεί σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο.

Μαζί του θα δικαστούν και ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου και «δεξί χέρι» του Β. Παπαγεωργόπουλου, Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Σαξώνης, οι οποίοι καταδικάστηκαν επίσης σε ισόβια κάθειρξη, καθώς και οι δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 και 10 ετών, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι με όρους μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη.

Συνθήματα και χειροκροτήματα για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Έξω από το δικαστικό μέγαρο, περίμενε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων συνεργάτες των κατηγορουμένων και η σύζυγος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. “Μόνο εσένα και τον Κολοκοτρώνη φυλάκισαν δήμαρχε. Είσαι αθώος, είσαι ο Κολοκοτρώνης της Θεσσαλονίκης” φώναξε κάποιος από το πλήθος. Δείτε το βίντεο του thestival.gr…

Με αλλεπάλληλες επιστολές του μέσα από τις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται, ο Β. Παπαγεωργόπουλος διατείνεται ότι «δεν έχει ουδεμία σχέση με την υπεξαίρεση», που σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου υπολογίστηκε σε περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, ότι άδικα σπιλώθηκε το όνομά του και ότι η υπεξαίρεση ξεκίνησε πριν αυτός αναλάβει δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πηγή newsit

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews