Αθλητικά

Θετικό και το δεύτερο δείγμα του Μανούσου

Θετικό και το δεύτερο δείγμα του Μανούσου

Θετικό και το δεύτερο δείγμα του Γιώργου Μανούσου σε έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στον αγώνα της ΑΕΛ Καλλονής με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο ποδοσφαιριστής κλήθηκε σε απολογία την Πέμπτη το μεσημέρι.

Η Superleague με ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως και το δεύτερο δείγμα του αθλητή, Γιώργου Μανούσου, βρέθηκε θετικό, με αποτέλεσμα να κληθεί σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague.

 

Από την πλευρά τους στην Καλλονή δεν ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς θεωρούν πως έχουν στα χέρια τους ένα ισχυρό “χαρτί” για να παρουσιάσουν ενώπιον της επιτροπής.

 

Ο ποδοσφαιριστής, όπως λένε οι πληροφορίες, χρησιμοποίησε ένα σκεύασμα με σκοπό να απαλλαγεί από έναν τραυματισμό που τον ενοχλούσε στον αστράγαλο, το οποίο περιείχε κορτιζόνη. Ο λόγος που το πήρε ήταν για να είναι έτοιμος ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τον Αστέρα.

 

Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις το σκεύασμα περιείχε και κάποια άλλη ουσία που δεν γνώριζε ο παίκτης, με αποτέλεσμα να συμβεί όλο αυτό.

 

Ελπίζουν…

 

Στην Καλλονή ελπίζουν πως από τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα αποδειχθεί πως ο ποδοσφαιριστής έκανε μία φορά χρήση και όχι συνεχόμενα, κάτι που μπορεί είτε να του μειώσει την ενδεχόμενη ποινή ή ακόμα και να την εξαλείψει.

 

Η υπόθεση θυμίζει λίγο εκείνη με τον Στάθη Ρόκα, ο οποίος είχε αθωωθεί με παρατήρηση από τον αθλητικό δικαστή όταν έπαιζε στον Πανιώνιο για παρόμοιο λόγο (έκανε ενέσεις κορτιζόνης).

 

Οι συνηθισμένες ποινές σε αυτές τις περιπτώσεις είναι από τρεις μήνες μέχρι και δυο χρόνια. Μένει να δούμε λοιπόν τι θα αποφασιστεί την Πέμπτη και αν ο παίκτης κάνει στην συνέχεια έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

 

Η ανακοίνωση της Super League

 

“Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 24-10-2013 και ώρα 13.30 την ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονή και τον ποδοσφαιριστή της Γεώργιο Μανούσο διότι: «σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 21-9-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία Betamethazone.

 

Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.

 

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού κ Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA»”.

 

πηγή: sport24.gr

Σχόλια

Αθλητικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Αθλητικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews