Ελλάδα

Τι απαντά στον Πανούση η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Τι απαντά στον Πανούση η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στο ραδιοφωνιικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5” μιλώντας για τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση είπε ότι «Είναι ξεκαθαρισμένο από το Σύνταγμα ότι η Πρόεδρος της Βουλής εγγυάται την ασφάλεια της Βουλής, μέσω της φρουράς, αλλά όταν παρεμβαίνουν άλλες δυνάμεις της αστυνομίας, αρμόδιος να τους ανακαλέσει είναι ο αρμόδιος υπουργός. Αντί, όμως, να το κάνει δυστυχώς προέβη σε δημόσιες δηλώσεις και σχόλια».

Ακόμη έκανε λόγο για «προσπάθεια της αστυνομίας – χωρίς παρέμβαση από την πολιτική ηγεσία – να αμφισβητηθεί η αυτονομία της Βουλής και ο ρόλος της να ρυθμίζει τα θέματα ασφαλείας».

Επίσης, η κυρία Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι η ίδια δεν προέβη σε καμία δημόσια δήλωση για το θέμα αυτό πέραν της παρατήρησης ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για την Αστυνομία και τη Βουλή ως δύο ισότιμους θεσμούς».

«Στη δημοκρατία, όπως η αριστερά και το Σύνταγμα την αντιλαμβάνεται, η Βουλή είναι πολιτειακή δύναμη, η αστυνομία είναι όργανο της ασφάλειας», ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews