Ελλάδα

Τι είπε ο Ρωμανός για τον τερματισμό της απεργίας πείνας του (φωτο) #NRomanos

Τι είπε ο Ρωμανός για τον τερματισμό της απεργίας πείνας του (φωτο) #NRomanos

Πριν από λίγη ώρα ο Νίκος Ρωμανός  με δήλωσή του σχολίασε την ψήφιση της τροπολογίας για το “βραχιολάκι”.

Υπενθυμίζεται ότι από το μεσημέρι σταμάτησε την απεργία πείνας. 

Δείτε το κείμενο του Νίκου Ρωμανού:

10858619_10152448361587466_6885667075087175319_n

«Μετά από 31 μέρες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα σταματάω την απεργία πείνας έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με μοναδικό αποδέκτη εμένα, είχε μεγάλες διαφορές από τις αρχικές εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης κάνοντας εν τέλει αποδεκτή την απαίτηση μου ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται το να “φοράω βραχιολάκι”.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε για αυτό και ο κόσμος του αγώνα και η Μαχητική Αναρχία είναι αδιαμφισβήτητα ηθικά, πολιτικά και πρακτικά οι μεγάλοι νικητές Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτήν την μάχη.

Υψώνω την γροθιά μου στέλνοντας τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη μου σε όλους εκείνους τους συντρόφους που στάθηκαν δίπλα μου ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΥΓ1: Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο τις επόμενες μέρες

ΥΓ2: Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις για αναγκαστική σίτιση και με στήριξαν όσο μπορούσαν».

Από την άλλη πλευρά ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του εξέδωσε και οι διοικητής του Γενικού Κρατικού Αθηνών Χρήστος Τσάμης.

Δείτε τη δήλωση:

“Ανακοινώνουμε ότι ο νοσηλευόμενος απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός στις 2.00 μ.μ. σήμερα άρχισε να σιτίζεται μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή. Θα παραμείνει νοσηλευόμενος για μερικές ημέρες διότι η διαδικασία επανασίτισης απαιτεί αυξημένη ιατρική φροντίδα διότι εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία του

“Ευχαριστώ τον Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Τσούτσο, την Συντ. Δ/ντρια του Γ Παθολογικού Τμήματος κ. Παγώνη, τον Συντ. Δ/ντή του Καρδιολογικού Τμήματος κ. Πυργάκη, την Δ/ντρια Ψυχιατρικού Τμήματος κ. Διαλλινά, την Δ/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Νταβώνη και τις ομάδες τους για τον άψογο χειρισμό του περιστατικού”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των θεράποντων ιατρών Κυριακούλας Κυριακουλέα και Σταυρούλας Χίνη, “στον Νίκο Ρωμανό γίνεται βαθμιαία επανασίτιση από σήμερα 10-12-14 ώρα 14.00. Αυτό γίνεται από τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής και το τμήμα Διατροφής του Νοσοκομείου μας, εφαρμόζοντας τις διεθνείς αποδεκτές κατευθυντήριες οδηγίες επανασίτισης. Το χρονικό διάστημα κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς αρκετά σοβαρό και κρίσιμο”.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews