Ελλάδα

Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό ζητάει ο Παυλόπουλος

Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό ζητάει ο Παυλόπουλος

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος το μεσημέρι τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουλιάνο Αμάτο στο προεδρικό Μέγαρο έκανε λόγο «για έναν μεγάλο φίλο της Ελλάδας».

Σύμφωνα με τον κύριο Παυλόπουλο, η φιλία αυτή διακρίνεται όχι μόνον για το ότι ο κ. Αμάτο ηγείται του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την Ελλάδα, αλλά κυρίως οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας έχει παίξει έναν αφανή, αλλά ουσιαστικό ρόλο στην όλη προσπάθεια που έκανε η Ελλάδα για να παραμείνει στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης.

“Όπως έπαιξε και η Ιταλία γενικότερα, και ιδίως εσείς και σας ευχαριστώ θερμά γι΄αυτό” πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μάλιστα ο κ.Παυλόπουλος κάλεσε τον κ. Αμάτο, με βάση και τις απόψεις που έχει η Ιταλία και ο Πρωθυπουργός κ. Ρέντσι, να αντιμετωπίσουμε από κοινού, όπως είπε, το μεγάλο ζήτημα, το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό, σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η Ευρώπη και σε ό,τι αφορά την επίλυσή του στη ρίζα του.

Ακόμη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι η ρίζα του κακού είναι ο πόλεμος στη Συρία και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ούτε η Ευρώπη, ούτε οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου να μείνουν απαθείς στη ρίζα του κακού.

Υπ΄αυτές τις προϋποθέσεις επανέλαβε την θέση του για σύγκληση Έκτακτης Συνόδου Κορυφής, στην οποία θα ζητητηθούν όλα αυτά τα προβλήματα.

Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος παρατήρησε ότι ο ρόλος της Ιταλίας μπορεί και πρέπει να είναι κορυφαίος και τόνισε ότι “ως δυο λαοί έχουμε από κοινού το προνόμιο το μεγάλο να ανήκουμε στην ίδια γεωγραφική θέση, αλλά έχουμε αντίστοιχα κοινά προβλήματα, τα οποία, με τη φιλία που μας διακρίνει χρόνια οκλόκληρα, μπορούμε να τα επιλύσουμε”.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Αμάτο, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση, υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι τυχερή που τον έχει Πρόεδρο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και εξέφρασε τηναισιοδοξία του για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάδειξη της αξίας της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ όσον αφορά στο Μεταναστευτικό.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η αλληλεγγύη στο Μεταναστευτικό, ίσως βρει κάποιον τρόπο να διοχετευτεί και να φτάσει στην Ευρωζώνη, δημιουργώντας μια γέφυρα εμπιστοσύνης μεταξύ των βόρειων και νοτίων κρατών-μελών και να δημιουργήσει μια καλύτερη Ευρώπη.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews