Ελλάδα

Τι συζήτησαν Τσίπρας και Ολάντ

Τι συζήτησαν Τσίπρας και Ολάντ

Πολλά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψη ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες, στην οποία μετείχαν κορυφαίοι υπουργοί, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε έξι θέματα:

«κόκκινα δάνεια»
ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών
χρέος
συλλογικές συμβάσεις
ασφαλιστικό
ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

Όπως προκύπτει η κοινή διαπίστωση, που υπάρχει στους κόλπους της κυβέρνησης, είναι ότι υπάρχει πρόβλημα με το θέμα των «κόκκινων δανείων», με την γαλλική πλευρά να φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα στην κατεύθυνση της επίλυσής τους, όπως διατυπώθηκε από το Γάλλο πρόεδρο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, υπήρξε, ενημέρωση και από τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για την πορεία της διαπραγμάτευσης, αλλά και για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τη γραφειοκρατία και τη Δημόσια διοίκηση.

Ακόμη, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό ενόψει και της έκτακτης συνόδου την Κυριακή, και σ’ αυτή την κατεύθυνση ακολούθησε παρουσίαση από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα.

Από την άλλη πλευρά, υπήρξε και άλλη σύσκεψη στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι επενδύσεις. Σε αυτήν -από την ελληνική πλευρά- μετείχαν ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς, ομυπουργός ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο Λόης Λαμπριανίδης (γενικός γραμματέας στρατηγικών επενδύσεων)

Στο τραπέζι, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

σχεδιασμός αξιοποίησης “πακέτου Γιουνκερ”
τεχνογνωσία για Δημόσια διοίκηση, προώθηση επενδύσεων(τουρισμός, πολιτισμού, ενέργεια κα)
σχεδιασμός κοινών επενδύσεων σε αναδυόμενες χώρες.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews