Κόσμος

Τι συζήτησαν Βενιζέλος – Ομπάμα για την Ελλάδα

Τι συζήτησαν Βενιζέλος – Ομπάμα για την Ελλάδα

Στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Αύγουστο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στη σύντομη συνομιλία του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι θα δοθεί συνέχεια στα όσα είχαν συζητηθεί τότε, στο Λευκό Οίκο.

 

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο κατά την χθεσινοβραδινή δεξίωση του Μπαράκ Ομπάμα προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στην 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

 

Ο κ. Βενιζέλος εκπροσώπησε σήμερα την Ελλάδα στην έναρξη της 68ης Συνόδου της ΓΣ και παρακολούθησε τις ομιλίες του γενικού γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-μουν και του προέδρου Ομπάμα.

 

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει το πρόγραμμα των επαφών του και νωρίτερα είχε σύντομες συναντήσεις με πολλούς ομολόγους του και επικεφαλής αντιπροσωπειών, όπως με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Μάλτας (με τον οποίο συζήτησε κυρίως ζητήματα μεσογειακής πολιτικής και θαλασσίων ζωνών).

 

Ο κ. Βενιζέλος θα παραστεί σήμερα και στο γεύμα που θα παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών.

 

πηγή: koolnews.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews