Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Μέρκελ για την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Μέρκελ για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα πριν από λίγα λεπτά είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με σκοπό την εύρεση λύση στο πρόβλημα των δανειστών με την Ελλάδα.

Πηγές του Λευκού Οίκου σημείωναν ότι ο κύριος Ομπάμα ζήτησε από την Γερμανίδα Καγκελάριο να γίνει προσπάθεια για να επιτευχθεί «μια ρεαλιστική συμφωνία για την χώρα μας. Μια λύση η οποία θα βασίζεται σε μεταρρυθμίσεις με στόχο την επιστροφή της χώρας μας στην ανάπτυξη, μέσα στη Ζώνη του ευρώ.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τονίζεται ότι, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνομίλησε σήμερα Τετάρτη τηλεφωνικά με την καγκελάριο Μέρκελ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή των τριών συμφωνιών του Μινσκ, προκειμένου να επιτευχθεί μια διαρκής και ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης. Επανέλαβαν τη συμφωνία τους ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία μέχρι να έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Μινσκ. Ο πρόεδρος και η καγκελάριος συμφώνησαν επίσης για τη συνεχιζόμενη σημασία στην παροχή οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία, καθώς αυτή υλοποιεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Επίσης, εξέτασαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προσπάθειες να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία που θα βασίζεται σε πρόσφατες μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης».

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews