Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Ολάντ για τις παρακολουθήσεις Γάλλων πολιτών

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Ολάντ για τις παρακολουθήσεις Γάλλων πολιτών

«Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τις πρόσφατες αποκαλύψεις στον Τύπο- μερικές από τις οποίες έχουν διαστρεβλώσει τις δραστηριότητές μας».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ είχε τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν ότι γίνονταν παρακολουθήσεις Γάλλων πολιτών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τις πρόσφατες αποκαλύψεις στον Τύπο- μερικές από τις οποίες έχουν διαστρεβλώσει τις δραστηριότητές μας ενώ μερικές άλλες έχουν εγείρει εύλογα ερωτήματα στους φίλους και τους συμμάχους μας σχετικά με το πώς χρησιμοποιούνται αυτές οι δυνατότητες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο πρόεδρος (Ομπάμα) κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει την επανεξέταση των τρόπων που συλλέγουμε πληροφορίες, έτσι ώστε να ισορροπηθούν σωστά οι νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτών και των συμμάχων μας με τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αναπόσπαστο δικαίωμα κάθε ανθρώπου». Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι χώρες τους θα πρέπει να συνεχίσουν τη συζήτηση του ζητήματος μέσω της διπλωματικής οδού, αναφέρεται.

Νωρίτερα τη Δευτέρα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς είχε καλέσει τον πρεσβευτή των ΗΠΑ προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde σύμφωνα με το οποίο η NSA συνέλεξε 70,3 εκατομμύρια στοιχεία τηλεφωνικών δεδομένων στη Γαλλία μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, μεταξύ τις 10 Δεκεμβρίου του 2012 και τις 8 Ιανουαρίου 2013.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας βασίζεται σε έγγραφα που διέρρευσε ο πρώην σύμβουλος της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν. Ο κ. Φαμπιούς χαρακτήρισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο «απαράδεκτο».

Πηγή skai.gr

 

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews