Ελλάδα

Την εφορία του μέλλοντος σχεδιάζει ο Χάρης Θεοχάρης

Την εφορία του μέλλοντος σχεδιάζει ο Χάρης Θεοχάρης

Την «απεμπλοκή» των φορολογουμένων από τη διαδικασία καταβολής φόρων περιλαμβάνει το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τη φορολογική συμμόρφωση.

Μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης περιέγραψε την εφορία του μέλλοντος, στην οποία μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν θα πληρώνουν φόρους μετά την εκκαθάριση της δήλωσης τους, καθώς κάθε μήνα, ο εργοδότης ή το ασφαλιστικό ταμείο θα παρακρατούν από τον μισθό ή τη σύνταξη του φορολογουμένους, το ένα δωδέκατο των ετήσιων φόρων για τα συνολικά εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και αγροτικά εισοδήματα.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοχάρης αν το σύστημα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση θα πληρώνονται εγκαίρως οι φόροι, δεν θα αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη και δεν θα  επιστρατεύονται οι κατασχέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη σήμερα οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων γίνονται ηλεκτρονικά από το 100% των ΔΟΥ και στο πρώτο δίμηνο του 2014 πλησιάσαν τις 50.000 από 18.000 το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Έτσι, έχουν συμβάλει σημαντικά στην είσπραξη περίπου 900 εκατ. ευρώ από ληξιπρόθεσμα χρέη.

Πηγή tovima

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews