Κόσμος

Την παραίτησή της ανακοίνωσε η Ισπανίδα υπουργός Υγείας

Την παραίτησή της ανακοίνωσε η Ισπανίδα υπουργός Υγείας

Η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Άνα Μάτο χθες ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη θέση της, επειδή το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) έχει συγκλονιστεί από κατηγορίες που αφορούν ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς.

Μάλιστα Ισπανός δικαστής ο οποίος έχει αναλάβει την διερεύνηση του σκανδάλου το οποίο είχε ξεσπάσει πέντε χρόνια πριν, κατονόμαστε 43 άτομα, σε βάρος των οποίων αναμένεται να απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες. Σημειώνεται ότι ο δικαστής μπορεί να ενέπλεξε το όνομα της Ισπανίδας υπουργού στο σκάνδαλο, ωστόσο το όνομά της δε βρίσκεται ανάμεσα στα πρόσωπα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες που περιλαμβάνουν δωροδοκία, ευνοιοκρατία, ξέπλυμα χρημάτων και φοροδιαφυγή. Μεταξύ των 43 υπόπτων είναι ο επιχειρηματίας Φρανσίσκο Κορέα, ο οποίος φέρεται ότι ήταν επικεφαλής του δικτύου διαφθοράς.  Ακόμη η επιχείρηση του Κορέα φέρεται ότι έχει δωρίσει χρήματα στο Λαϊκό Κόμμα λαμβάνοντας ως  αντάλλαγμα κερδοφόρα συμβόλαια από τοπικές κυβερνήσεις που ελέγχονταν από το κόμμα.

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews