Βιβλίο

«Το δικό μου αστέρι»

«Το δικό μου αστέρι»

της Corrinne Averiss, σε εικονογράφηση της Rosalind Beardshaw από τις εκδόσεις Ίκαρος

Ένα παραμύθι που περιγράφει με αμεσότητα πώς η ευγένεια και η καλοσύνη μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας αλλά και τους γύρω μας. Η Rosalind Beardshaw και η Corrinne Averiss καταγράφουν την μοναδική σχέση ενός μικρού κοριτσιού και ενός χαμένου αστεριού, σε μια συγκινητική ιστορία ειπωμένη με ομοιοκαταληξίες.

Το βρήκα μια νύχτα πεσμένο στη γη.

Τι έκανε ένα αστέρι εκεί;

Είχε πέσει απ’ τον μεγάλο ουρανό, είχε χτυπήματα και γρατζουνιές, αλλά ήταν ζωντανό.

Ένα κοριτσάκι βρίσκει μια νύχτα ένα αστέρι πεσμένο στη γη. Το παίρνει σπίτι του και το φροντίζει ώστε να γίνει πάλι λαμπερό…

Μια τρυφερή, αλληγορική ιστορία φιλίας και αποχωρισμού που θα μιλήσει στην καρδιά όλων των παιδιών που θα ’θελαν να έχουν το δικό τους αστέρι και θα τους μεταφέρει έννοιες όπως η ενσυναίσθηση και η συναισθηματική αντίληψη.

Εικονογράφηση: Rosalind Beardshaw

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

ISBN: 978-960-572-294-4

Σελίδες: 32

Ηλικίες από 3 ετών

Η Corrinne Averiss είναι συγγραφέας τρυφερών και χιουμοριστικών ιστοριών για παιδιά. Μεγάλωσε στο Γουορστερσάιρ και μόλις στα επτά της χρόνια έγραψε το πρώτο της παραμύθι με ήρωα ένα μικρό χάμστερ που το σκάει από τη φωλιά του για να βρει παρέα. Η Corrinne σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του St Andrews και πριν εργαστεί στην παιδική τηλεόραση ως παραγωγός και σκηνοθέτης, δημιούργησε την ταινία μικρού μήκους “Share a story” που απέσπασε το 2016 τρία παιδικά βραβεία BAFTA. Ζει στο Μάντσεστερ με τον σύζυγό της, την κόρη τους και μια γάτα.

Η Rosalind Beardshaw είναι βραβευμένη εικονογράφος παιδικών βιβλίων, με μεταφρασμένους τίτλους σε πολλές γλώσσες σε όλο τον κόσμο, όπως το χριστουγεννιάτικο παραμύθι Ένα δώρο για τον καθένα (Ικαρος, 2012). Λατρεύει τη δημιουργία νέων χαρακτήρων, ειδικά αν μπορούν να βασιστούν μερικώς ή εξ ολοκλήρου στον αγαπημένο της σκύλο, Basil. Η Rosalind ζει στο Γιορκ με τον σύντροφό της, και τα δύο παιδιά τους.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews