Ελλάδα

Το Μαξίμου δίνει διευκρινίσεις για τη στάση πληρωμών

Το Μαξίμου δίνει διευκρινίσεις για τη στάση πληρωμών

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση του non paper στο οποίο η κυβέρνηση μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την αποπληρωμή του χρέους εάν δεν εκταμιευθούν οι δόσεις το Μαξίμου σε νέα άτυπη ενημέρωση αναφέρει τα εξής:

«Το σημείο «9» του προηγούμενου non paper είναι απόλυτα σαφές. Αποτελεί καταγραφή της πορείας της διαπραγμάτευσης και το επίμαχο σημείο δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να επαναλαμβάνει σημείο της επιστολής του Πρωθυπουργού προς τους ηγέτες της ευρωζώνης. Αφορά, λοιπόν, το ιστορικό της διαπραγμάτευσης και δεν προσθέτει τίποτα καινούριο. Συνεπώς ότι το Μαξίμου ανακοινώνει στάση πληρωμών (!) μόνο σε σενάριο φαντασίας μπορεί να στηριχτεί».

Δείτε το επίμαχο σημείο:

9γ. Έκανε απολύτως σαφές σε όλα τα επίπεδα της ευρωζώνης και το ΔΝΤ ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, από ίδιους πόρους, εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων τις οποίες καθυστερούν από το 2014. Η χώρα έχει να εισπράξει δόση από Κομισιόν ή ΔΝΤ από τον Αύγουστο του 2014, παρόλα αυτά εκπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της.

 

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link