Ελλάδα

Το ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό της μέρας της μητέρας

Το ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό της μέρας της μητέρας

Ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου για τον εορτασμό της σημερινής μέρας της μητέρας.
Στις 10 του Μάη, τη δεύτερη Κυριακή του μήνα, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας. Σε πρόσφατες μελέτες αναφέρονται οι καλύτερες χώρες στον κόσμο για να γίνει μία γυναίκα μητέρα. Η χώρα μας βρίσκεται δυστυχώς στη 19η θέση παγκοσμίως, με άλλες ευρωπαϊκές χώρες να μας ξεπερνούν κατά πολύ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι σκανδιναβικές χώρες, όπως για παράδειγμα η Νορβηγία η οποία καταλαμβάνει την πρωτιά για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια.

Η διαχρονική επιτυχία των χωρών αυτών, δεν έγκειται στην οικονομική τους ευμάρεια, αλλά κυρίως στην επένδυση στη μητρική και παιδική υγεία. Στη Νορβηγία οι παροχές που αφορούν στην μητρότητα, αποτελούν προτεραιότητα της χώρας και σχετίζονται με τα επαγγελματικά δικαιώματα που απολαμβάνουν τόσο οι νέες μητέρες όσο και οι σύζυγοι τους, στην πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, σε κοινωνικές δομές στήριξης όπως βρεφικοί/παιδικοί σταθμοί. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις δωρεάν παροχές υγειονομικής περίθαλψης εντός και εκτός νοσοκομείων, τα επιδόματα μητρότητας και τις άδειες πατρότητας.

Δεν είναι μόνο οι παροχές αλλά η αναγνώριση της κεφαλαιώδους συνδρομής της στη ζωή μας και στην κοινωνία μας. Ας αναλογιστούμε λοιπόν ποια θέση επιλέγουμε να έχει η μητέρα στην Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη την γήρανση του πληθυσμού και την υπογεννητικότητα που διαπιστώνεται και ας επενδύσουμε στη γυναίκα, στην μητέρα, στην μητρότητα με όραμα, ουσία και αποτελεσματικότητα.

Πολιτική βούληση και βιώσιμο σχέδιο απαιτείται και εμείς ως Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη μητέρα, στην εργασία, στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Γιατί όταν ενισχύεις τη μητέρα, φροντίζεις για το παιδί, επενδύεις στο μέλλον, δημιουργείς μία υγιή και ανθρώπινη κοινωνία!

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews