Ελλάδα

Το ΠΑΣΟΚ στέλνει επιστολή στην Bild

Το ΠΑΣΟΚ στέλνει επιστολή στην Bild

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του αντιδράει στη δημοσκόπηση χωρίς στοιχεία που δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Bild, και έδειχνε μείωση στα ποσοστά τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Η επιστολή του ΠΑΣΟΚ στην Bild
Επιστολή Θ. Παπαθεοδώρου Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ στην εφημερίδα Bild

Προς
το Διευθυντή της εφημερίδας BILD
Αθήνα, 26 Αυγούστου 2015
κ. Διευθυντά,

Στην εφημερίδα σας, στο φύλλο της 24ης Αυγούστου, υπάρχει δημοσίευμα σχετικά με τις Βουλευτικές Εκλογές στην Ελλάδα. Αναφέρεται σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε καθώς και σε ποσοστά Κομμάτων. Οι πληροφορίες του δημοσιεύματος είναι εντέχνως αόριστες, γενικόλογες και ανεπαρκείς, ενώ δεν υπάρχει τεκμηριωμένη αναφορά στην ταυτότητα της δημοσκόπησης.

Η σκοπιμότητα του δημοσιεύματος είναι εμφανής και έχει στόχο να επηρεαστεί η κοινή γνώμη στην Ελλάδα. Είναι όμως γεγονός ότι, για λόγους ουσιαστικούς και μεθοδολογικούς, στα μέσα Αυγούστου δεν γίνονται δημοσκοπικές έρευνες καθώς τα αποτελέσματα δεν μπορεί να είναι αξιόπιστα και επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, πολιτικής ηθικής και αλήθειας, η εφημερίδα σας οφείλει να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της επίμαχης δημοσκόπησης.

Έχει χρέος να ανακοινώσει το όνομα της δημοσκοπικής εταιρείας, το χρόνο διεξαγωγής της έρευνας, την επιστημονική μεθοδολογία, το δείγμα, καθώς και τον εντολέα της έρευνας.

Αν η εφημερίδα σας δεν παραθέσει αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία, τότε θα αποδειχθεί ότι η BILD δημοσίευσε μια προκατασκευασμένη ή πλαστή έρευνα, μια «Έρευνα Φάντασμα».

Σε προεκλογική περίοδο όπως και σε κάθε άλλη, ο σεβασμός στους κανόνες δεοντολογίας, στην αξιοπιστία της έρευνας και της ενημέρωσης αποτελούν βασικά και θεμελιώδη στοιχεία της δημοσιογραφίας. Η παραβίασή τους οδηγεί στην σκόπιμη παραπληροφόρηση και στην καθοδήγηση της κοινής γνώμης. Για τους παραπάνω λόγους σας ζητώ να μου απαντήσετε σχετικά.

Με εκτίμηση

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

Γραμματέας Τομέα Επικοινωνίας

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews